Suomi
Gamereactor
laitearviot

Game & Watch: The Legend of Zelda

Zelda-kokoelma minikoossa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Game & Watch: The Legend of Zelda

Nintendon vinkeiden Game & Watch -taskupelien uudelleentuleminen lähti liikkeelle Super Mario Bros. -sarjasta, eikä ketään varmasti yllättänyt tieto siitä, että sarja jatkuu Zeldan muodossa. Historian havinaa on havaittavissa, vaikka uudet laitteet ovatkin onneksi monella tavalla modernimpaa teknologiaa kuin esikuvansa.

Paketin avaamisen jälkeen ensimmäisenä hämmentää laitteen pieni koko ja kevyt paino. Tällaisia Game & Watch -laitteet tosiaan olivat 1980-luvulla, mutta kun itse laite on pienempi kuin Xboxin ohjain, niin nykypelaaja hieman hätkähtää. Myös modernimpiin käsikonsoleihin tottuneelle 2,4 tuuman näyttö vaikuttaa ensi alkuun todella pieneltä.

Tästä näkökulmasta jopa hieman hämmentävästi paketti toimii todella hyvin. Keveys on etu, eivätkä kädet pääse pelaamisen lomassa väsymään. Näyttö on pienestä koostaan huolimatta erinomainen ja tekee todella kunniaa alkuperäisten pelien värikkäälle ilmeelle. Myös ohjaimet - eli ristiohjain ja muutama hassu nappula - ovat laadukkaat.

Tämä on mainos:

Myös sisällön osalta kaikki on kunnossa. Zeldoista mukana ovat kaksi ensimmäistä NES-Zeldaa, sekä Gameboyn The Legend of Zelda: Link's Awakening. Jokaisesta pelistä laitteessa on länsiversioiden lisäksi mukana myös japaninkieliset versiot. Eroja versioiden välillä on muutenkin kuin kielen osalta, sillä esimerkiksi äänet ovat versioiden välillä paikoitellen erilaiset.

Hieman harmillisena ratkaisuna Link's Awakeningista ei ole mukana värikkäämpää GameBoy Color -versiota, mutta toimii tämä näinkin. Näiden ohella mukaan on laitettu myös alkuperäinen Game & Watch -peli Vermin, jossa hahmona on tikku-ukon sijaan Link. Kellotoiminnot ovat luonnollisesti myös mukana, ja hauskasti kellotaulut on sijoitettu erilaisiin Zelda-ympäristöihin. Pikanttina yksityiskohtana kellossa seikkailevaa Linkiä voi myös ohjailla milloin haluaa.

Nintendon itsensäkin mukaan kyseessä on keräilyesine ja sitä ajatellen pelin kotelosta paljastuu erinomainen yksityiskohta. Sisäpahvit voi nimittäin taitella kehdoksi, johon laitteen voi asetella esille. Pahviratkaisu on itse asiassa oikeinkin toimiva, hyvän näköinen ja palvelee koko laitteen varsinaista tarkoitusta näyttelyesineenä erinomaisesti. Laite ladataan USB-C-portin kautta. Täyteen ladattuna peli- ja kelloaikaa luvataan noin 3-4 tuntia, mikä ei ole paljoa.

On sillä tosin myös hauskaa pelata. Kiitos hyvän näytön ja pätevien nappien, Zeldailu sujuisi mainiosti vaikkapa bussissa, ellei laitteessa olisi yhtä ärsyttävää puutetta: kuulokkeita siihen ei voi liittää. Vaikka vekottimen oma kaiutin ajaakin kyllä asiansa, jokainen Game & Watch -piippailuja kauan sitten tahtomattaan kuuntelemaan joutunut ei varmasti arvosta ajatusta kyseisestä sekametelistä reissun aikana. Äänet voi sentään kytkeä kokonaan pois.

Tämä on mainos:

Kotona tilanne on toinen. Laite on todella hienon ja houkuttelevan näköinen, minkä lisäksi pelkän katselun lisäksi siihen on helppo tarttua, tai antaa vaikkapa vieraiden elää hetki nostalgiaa kyläilyn yhteydessä. Zelda-keräilijöille Game & Watch: The Legend of Zelda on itsestäänselvä hankinta kokoelman jatkoksi, mutta onhan tämä näppärä lahjaidea muillekin - tai miksei vaikka itselle.

Game & Watch: The Legend of Zelda
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Koko ja paino, erinomainen näyttö, ohjaimet ovat laadukasta Nintendoa, koostaan huolimatta paljon pelattavaa, hieno kokonaisuus
-
Kuulokeliitännän puuttuminen, lyhyt akkukesto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä