Suomi
Gamereactor
laitearviot
Gameband

Gameband

Kallis mutta tarpeeton.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Korkea hinta ja tuttu brändi eivät aina takaa, että tuote olisi hyvä. Hiljattain aloittaneen Gameband-yrityksen ideana on tuota tutut pelibrändit mukana kannettaviin rannekkeisiin hyödyntäen samalla orastavaa wearables-villitystä. Ensimmäiseksi peliksi on valittu massiivisen kuuluisa Minecraft, joka näkyy sekä rannekkeen sisällössä että rannekkeen Redstone-teemassa. Rannekkeen sisältä löytyy sekä sen hallinnointiin tarvittava ohjelmisto että itse Minecraft, mutta vain demomuodossa. Täyttä kokemusta varten ostajalla pitää olla pelin PC-lisenssi jo ennalta. Mobiili- tai konsoliversioita Gameband ei tue.

Rannekkeen ulkoasu on varsin hillitty ja sisältää vain yhden upotetun napin, redstone-teemaisen metallikoristeen sekä LED-näytön. Muovinen Gameband sopii kohtalaisesti ranteen ympärille jos oma käsi sattuu olemaan kahden myytävänä olevan (halkaisijaltaan 15,7 cm ja 17,8 cm) rannekkeen kokoinen. Erillisiä säätöjä ei siis ole. Rannekkeen oikeaoppinen kiinnittäminen ranteen ympärille vaatii totuttelua, siitä todistuksena muutama vekki ihon jäätyä väliin. Itse muovi tuntuu tukevalta ja kestää taivuttelua hyvin. Redstone-metallikoriste on laadukkaan oloinen kaiverruksineen.

GamebandGameband

Gameband on siis käytännössä korkealaatuinen USB-tikku, josta löytyy itsenäinen (standalone) asennus muutaman suositun modaajan kenttäpaketin kera. Peli voidaan siis käynnistää suoraan rannekkeesta ilman asentamista niin omalla kuin kaverinkin koneella. Pelitilanne tallentuu automaattisesi sekä USB-tikkuun että Gamebandin pilveen, mutta vain vuoden ajan ilmaiseksi. Peli toimii nopeassa USB-väylässä varsin hyvin suoraan tikulta ilman erityisiä hidasteluita.

Tämä on mainos:

Minecraft-asennuksen lisäksi rannekkeen pientä LED-näyttöä voi muokata haluamakseen näyttämään esimerkiksi kellonaikaa, päivämäärää tai lyhyitä animaatioita. Jälkimmäisiä voi myös ladata lisää netistä, jos mukana tulevalla PixelFurnace-ohjelmistolla ei jaksa väsätä omia. LED-näytössä on vain muutama pikseli pitkittäin ja poikittain, joten efekti on erittäin retrouskottava ja muistuttaa enemmän paikallisbussin osoitenäyttöä kuin oikeaa piskuista monitoria. Harmillisesti etenkin kellonajan tarkastamista ajatellen näyttö pysyy päällä vain pari sekuntia napinpainalluksen jälkeen.

Valmistaja mainostaa ranneketta oivallisena tapana kuljettaa Minecraft-maailmojaan mukana minne sitten onkaan menossa, mutta allekirjoittaneelle tarjouksen mielekkyys jäi epäselväksi. Viiden euron USB-tikku hoitaa saman asian lähes yhtä hyvin ja pilvitallennustilaa saa ilmaiseksi, vaikka pelitallennus pitääkin silloin siirtää pilveen manuaalisesti. Itse en lämmennyt Gamebandille ollenkaan ja se tuntui lähinnä tunnetulla brändillä sekä wearables-riehalla rahastukselta ilman hintansa arvoista käyttötarkoitusta. Jos tästä huolimatta haluat rannekkeen hankkia, sitä saa Suomessa 99,00€:n kappalehintaan valikoiduilta jälleenmyyjiltä (Discshop ja Spaceworld) ja yrityksen omilta verkkosivuilta.

GamebandGameband
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Nopea USB-väylän toiminta, kestävän oloinen rakenne
-
Kallis, käyttö ranteessa, käyttötarpeen puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Gameband

Gameband

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Matin arviossa ranteessa kannettava Minecraft-teemainen USB-muisti.Ladataan seuraavaa sisältöä