Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Godzilla x Kong: The New Empire

Godzilla x Kong: The New Empire ei nyt onnistu

Viimeisin Monsterverse-elokuva ei ole kummoinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Joskus elokuvassa ei paljoakaan tapahdu tarinan osalta, mutta silti siinä on jotain viihdyttävää, minkä vuoksi leffaa voi suositella muillekin. Yksi esimerkki tästä ovat olleet niin sanotut Monsterverse-elokuvat, joka alkoi vuoden 2014 Godzillalla. Nyt on päästy elokuvaan Godzilla x Kong: The New Empire, joka on monellakin tavalla huono elokuva.

Monsterversen elokuvat eivät ole koskaan olleet tarinan osalta sitä parasta, mutta nyt meno muuttuu niin villiksi, ettei se ole missään vaiheessa uskottavan tuntuista. Mukaan sotketaan jopa tiedettä ja jonkinlaista syvällistä historiaa ja maailmanselitystä. Ja kuitenkin kyseessä on vain radioaktiivinen lisko tappelemassa ison apinan kanssa toista isoa apinaa vastaan.

Surkean tarinan ohella ongelmana on epätasainen rytmitys, ja näin kahden tunnin kesto tuntuu ainakin kaksi kertaa niin pitkältä. Henkilöhahmot eivät missään vaiheessa tunnu tarinalle tärkeiltä. Niin ja leikkaus tekee selväksi elokuvan sponsorit, mutta on muuten tyystin pielessä.

Tämä on mainos:

Toiminta on toki näyttävää ja jännittävää, erikoistehosteet toimivat hyvin, ja niin Godzilla kuin Kongikin näyttävät enemmän tunteita kuin ihmisnäyttelijät yhteensä. Mutta se ei riitä. Tarvittaisiin enemmän pitämään katsoja kiinnostuneena. Tarjolla ei ole mitään, mikä erityisesti jäisi mieleen tai tekisi vaikutuksen.

Jatkossa Monsterversen on tarjottava jotain parempaa, ehkä jotain alkukantaista pelkoa tyyliin vuoden 2014 Godzilla. Lisäksi ihmiset on pystyttävä sitomaan paremmin mukaan tarinaan. Godzilla tai Kong eivät osaa puhua, ja näin tarvittavia tunteisiin vetoamisia ei tapahdu.

Jos haluaa vain istahtaa alas ja kytkeä aivonsa pois päältä muutaman tunnin ajaksi, on Godzilla x Kong: The New Empire mitä parhain valinta. Jos taas koettaa edes vähän ajatella, on edessä tuskallinen kaksituntinen.

Godzilla x Kong: The New Empire
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä