Suomi
Gamereactor
uutiset
Assetto Corsa Competizione

Gran Turismo jättää hyvästit FIA:lle, joka tekee nyt yhteistyötä Assetto Corsa Competizionen kanssa

Sonyn tiukan vaihdon myötä GT Sportista GT7:ään FIA Motorsport Games -kilpailu järjestetään nyt trendikkäällä simulaattorilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Polyphony Digital ja Kazunori Yamauchi esittelivät ylpeinä Federation Internationale de l'Automobile -logoa sellaisissa peleissä kuin Gran Turismo 6:ssa tai enimmäkseen Gran Turismo Sportissa, joka keskittyi hyvin kilpailuun. Tätä logoa ei kuitenkaan löytynyt mistään tänä vuonna julkaistusta Gran Turismo 7:stä, joka näyttää jälleen ohjanneen pois simulaatiosta ja esportista, saattaen vaikuttaa liiton äskettäin ilmoitettuun päätökseen.

Organisaation lehdistötiedotteen mukaan FIA Motorsport Games 2022 pelataan Assetto Corsa Competizione -simracing-pelillä, jolla on jatkossa arvostettu lisenssi. Kunos Simulazionin Vallelunga-radalla kehittämä ja 505 Gamesin julkaisema peli on viime vuosina ollut kilpailevan simracingin suosituin peli, joka on jopa korvannut klassikot, kuten iRacingin tai rFactorin, keskittyen vain GT-kategorioihin. Italian sim:n kilpailumahdollisuudet yhdessä sen hyväksi todetun rakenteen kanssa tai sen panos PC:lle pääalustana helpottavat suuresti tällaisten tapahtumien järjestämistä.

Tänä vuonna kilpailussa on mukana 17 moottoriurheiluluokkaa, joiden joukossa on ACC esport. Pelin sisäiset autot rajoitetaan GT3:een (Assetton pääluokka), joka on samalla valittu IRL GT:lle, GT Sprintille ja Endurancelle. FIA korostaa mahdollisuutta käyttää "samojen autojen digitaalisia versioita" sekä Kunoksen ohjelmistoalustan monipuolisuutta. "Se on yksi alan suosituimmista esports-peleistä", sanoo FIA:n esports-johtaja Niroshan Pereira.

FIA-tapahtumaa varten italialainen studio toimittaa uuden version Circuit Paul Ricardista, ranskalaisesta kilparadasta, jolla simracingin finaalit pidetään 29. lokakuuta. Oikean rahan palkintopotista ei mainita vielä mitään, mutta on syytä mainita, että Gran Turismo World Seriesin aiemmissa iteraatioissa ei ollut penniäkään tarjolla. Tämä on kilpailu, joka aloitti äskettäin vuoden 2022 painoksensa, nyt ilman FIA:n tukea, vaihtaen Playstation 4:n Gran Turismo Sportista Playstation 5:n Gran Turismo 7:ään.

Assetto Corsa Competizione

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä