Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Guardians of the Galaxy Vol. 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3 on liian pitkä

Star-Lord ja kumppanit tekevät vielä yhdessä toiminnallisessa seikkailussa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

James Gunn on taas niin käsikirjoittaja kuin ohjaajakin elokuvassa Guardians of the Galaxy Vol. 3, kuten kahdessa aiemmassakin rainassa. Kolmannessa elokuvassa on vahvuutensa, mutta se ensimmäinen vuodelta 2014 on edelleen se paras. Vol. 3 seuraa Guardian-joukkoa vielä yhdessä tehtävässä, jossa pitää pelastaa Rocket Raccoon. Hän on loukkaantunut vakavasti, ja vain harvinainen siru voi pelastaa pesukarhun hengen.

Rocket Raccoon on elokuvan dramaattinen keskipiste. Joukko takautumia näyttää Rocketin traumaattisen menneisyyden koe-eläimenä. Koetta on johtanut elokuvan pahis The High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), joka on hullu tiedemies aikeissa luoda täydellinen olento. Siinä samalla vahingoitetaan paljon eläimiä geneettisellä muokkauksella, joka muuttaa eläimiä niin fyysisesti kuin henkisesti. Ja tämä kohtaa myös Rocket Raccoonia. Takautumat ovat elokuvan parhaita hetkiä, ja niiden katsominen on epämiellyttävää. Marvelin elokuvissa ei aiemmin ole käsitelty eläinten kaltoinkohtelua, ja seurauksena on varsin kovaa kamaa suhteessa elokuvan ikärajaan. Rocketin kokemukset tuovat henkilöhahmolle syvyyttä, ja tämä on mielenkiintoinen muutos verrattuna aiemman kahden elokuvan painospisteeseen.

Elokuvan toinen kohokohta on klassinen ryöstöjakso, jossa joukko tunkeutuu avaruusasemalle, joka on itsessään elävä organismi. Voisi luulla, että kohtauksen olisi ohjannut niin sanotun "body horrorin" veteraani David Cronenberg: tapahtumapaikka jää mieleen.

Tämä on mainos:
Guardians of the Galaxy Vol. 3

Mutta tähän ne elokuvan hyvät puolet pitkälti loppuvatkin. Marvelin kesy ja leimallinen huumori on paikoillaan. Sutkautus on luvassa kerran kahdessa minuutissa, eikä niitä ole hyvin kirjoitettu, saati sitten lausuttu. Toisaalta jotkut kohtaukset ovat aidosti hauskoja lähinnä uuden henkilöhahmon, Adam Warlockin, ansiosta. Häntä esittää mukautuvainen Will Poulter. Lopputuloksena on hauska, charmikas ja dramaattinen henkilöhahmo.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kuvaus hauska, charmikas ja dramaattinen ei sovi muuhun Guardian-joukkoon. Kohtaukset Quillin (Chris Pratt) ja Gamoran (Zoë Saldaña) kesken eivät ole niin dramaattisia kuin mitä niiden pitäisi olla. Tämän seurauksena katsoja ei omaksu sitä kiihkeää tunnelmaa, jota kohtauksella pyritään välittämään. Seurauksena on pitkiä ja tylsiä kohtauksia, joita katsoo odotellen pääsevänsä taas Rocket Raccoonin tarinan pariin.

Tämä on mainos:

Toimintakohtauksia on runsaasti, ja niillä totisesti riittää mittaakin. Orgaanisen avaruusaseman jälkeen samalle tasolle ei kuitenkaan koskaan enää nousta. Täytettä on liikaakin, sillä elokuvalla on kestoa kaksi ja puoli tuntia.

Guardians of the Galaxy Vol. 3Guardians of the Galaxy Vol. 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3 päättyy huonosti. Elokuvalla on silti hetkensä ennen kaikkea Rocket Raccoonin tarinan osalta, ja varsinkin ryöstökohtaus on kovaa kamaa. Näiden hyvien jaksojen väleissä on silti liiaksi täytettä, ja katsoja tylsistyy liian pitkäkestoisen elokuvan parissa.

Guardians of the Galaxy Vol. 3
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä