Suomi
Gamereactor
uutiset
Wasteland 2

Haastattelussa perehdytään Wasteland 2:n konsoliversioon

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Inxilen kehittämä Wasteland 2 nähtiin PC:llä jo viime vuonna. Se oli arvioijan mielestä kelpo peli, johon täytyy kuitenkin pystyä uppoutumaan huolella. Pelin Director's Cut nähdään lähiaikoina konsoleilla ja sen saavat ilmaiseksi myös kaikki alkuperäisen ostaneet.

Wasteland 2:n parissa työskentelevä Chris Keenan avaa haastattelussa uuden version sisältöä. Se ei ole pelkkä pieni versiopäivitys, sillä se sisältää muun muassa täysin uusia ja uusittuja pelimekaniikkoja. Pelin kääntäminen konsoleille on tarkoittanut muun muassa sitä, että heidän on täytynyt miettiä pelin kontrollit uudestaan:

"Muistelimme [konsoleilla] pelaamiamme vuoropohjaisia ja isometrisiä pelejä ja ensimmäisenä mieleen tuli Xcom", Keenan kertoo. "Pelasin sitä Xbox 360:llä ja se oli mielestäni hieno kokemus. Joten aloin jälleen leikkimään sillä ja tutkailin heidän ratkaisujaan ohjauksen suhteen."

Käyttöliittymään on haettu puolestaan vaikutteita esimerkiksi kolmannesta Diablosta, joka on Keenanin mukaan konsoleilla erittäin selkeän näköinen. He eivät aio kuitenkaan kopioida sitä omaan peliinsä, vaan inspiraatiota haetaan myös muista lähteistä. Tarkoituksena on luoda juuri konsoleille sopiva kokonaisuus:

"Tarkastelimme jokaista [pelin] ainutlaatuista järjestelmää aina taistelusta käyttöliittymän kautta kykyjen hyödyntämiseen," Keenan selittää. "Ajattelimme, että jos haluamme tehdä tämän täysin alusta, meidän täytyy unohtaa täysin PC-version olemassaolo. Jos aloittaisimme kehittämisen nyt, mitä meidän pitäisi tehdä? Onneksi meillä oli tarpeeksi aikaa käydä läpi pelin kaikki osa-alueet huolellisesti."

Wasteland 2:n Director's Cutille ei ole annettu tarkkaa julkaisuaikaa, mutta sen kerrotaan saapuvan kesän loppupuolella. Keenanin haastattelun ja uuden version trailerin voit katsoa alta.

HQ
HQ
Wasteland 2Wasteland 2Wasteland 2Wasteland 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Wasteland 2Score

Wasteland 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kulmikas mutta palkitseva pakko-ostos klassisten tietokoneroolipelien ystäville.Ladataan seuraavaa sisältöä