Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Hotel Transylvania 3

Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla

Kolmas Hotel Transylvania -elokuva nousee sarjan parhaaksi ja on ajoittain jopa viihdyttävää koko perheen tusinahuttua

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Genndy Tartakovsky on suuremmalle yleisölle tuttu Powerpuff Girls -animaatiosta, mutta itse arvostan miestä loistavan Samurai Jackin, alkuperäisen Star Wars: Clone Warsin ja omaperäisen Sym-Bionic Titan -sarjan takia. Aikaisemmat Hotel Transylvania -elokuvat ovat olleetkin sitten aivan sieltä toisesta ääripäästä, mutta koska ne tahkoavat maailmalla rahaa, jatkoa pitää tehdä. Ohjauksen lisäksi Tartakovsky on lähtenyt myös käsikirjoittamaan Hotel Transylvania -elokuvasarjan viimeisintä osaa, joten jospa toivoa olisi vielä jäljellä.

HQ

Draculan tytär Mavis ymmärtää väärin isänsä seuran kaipuun työuupumuksena. Transylvaniassa hirviöille hotellia pyörittävä perhe päättää suunnata rentoutumaan risteilylomalle kavereidensa kanssa. Risteily osoittautuu kuitenkin kaikkea muuta kuin tylsän rennoksi oleskeluksi, kun yllättävät tahot yrittävät tehdä Draculasta lopun.

Vaikka Hotel Transylvania 3:n tarinalla on erittäin tyypillinen jatko-osan runko, kerronta onnistuu kerrankin olemaan yllättävän toimiva. Aikaisempien osien ADHD-sekoilu on huomattavasti pienemmässä roolissa, joten hahmojen touhuilua on selkeämpi seurata. Elokuva yrittää viihdyttää niin aikuisia kuin lapsiakin, mutta sisältöjen yhdistäminen on hiukan epäonnistunut. On vaikea yrittää selittää slapstick-kohellukselle nauravalle lapselle seksuaalispainotteista vihjailua ja murhayritysten syitä. Kokonaisuus kuitenkin painottuu lapsiystävälliseen sisältöön, joten ne muutamat hämmennystä aiheuttavat hetket on nopeasti unohdettu uuden pierun töräyksen tai kivuliaan kompastuksen alle.

Hotel Transylvania 3Hotel Transylvania 3

Hotel Transylvania 3:n hahmot ovat idealtaan hyviä, mutta harmittavasti kaikkea potentiaalia niistä ei saada vieläkään puristettua irti. Elokuvan painottuessa Draculaan mielenkiintoiset sivuhahmot jäävät liialti taustalle. Harmillisen pienestä roolistaan huolimatta ihmissusi on edelleen sarjan paras hahmo, ja vastuussa hervottoman hyvästä vitsistä liittyen lastenhoitoon. Suomenkieliset äänivalinnat ovat oikein osuvia, eikä synkkausongelmaa näkynyt kuin muutamassa kohtauksessa. Niinkin nappivalinta kuin Steve Buschemi on alkuperäispuheessa ihmissutena, on suomen vastine yllättävän autenttisen oloinen ja kuuloinen, joten pisteet siitä.

Tämä on mainos:

Hotel Transylvania 3 on selkeästi edistynyt visuaalisesti sarjan aikaisempiin osiin nähden. Nyt hahmot ovat monipuolisempia ja ympäristöt yksityiskohtaisempia. Animointi ei ole enää niin jäykän oloista ja efektejäkin löytyy kaikenlaisia. Elokuvan ongelma tuleekin suunnittelun ja tyylittelyn puolelta, joihin on haettu inspiraatiota entisaikojen piirretyistä. Hahmoilla on rasittavan ylikorostetut poskipäät ja muka suloiset puolikaarisilmät, jotka saavat lopputuloksen näyttämään ainoastaan ärsyttävältä. Myös animointi selkeällä yliampumisella mukailee vanhan ajan tyyliä, mikä ei ainakaan itseeni uppoa ollenkaan. Elokuvan 4K-julkaisu on ylöspäin skaalattu epäaito UHD-versio, joten mitään ihmeellistä eroa ei näy paketin mukana tulevaan blu-ray-versioon. Ainoastaan muutamassa kohtauksessa nesteen kimaltelu pinnoilla näytti veitsen terävältä. Erikoismaininnan saavat kuitenkin persoonalliset valikot, joissa elokuvan hahmot liikkuvat liialti käytetyn geneerisen valikkorakenteen sijaan.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation on helposti unohdettavissa oleva tusinapiirretty, jonka lapsekas pierujen ja kohelluksen kyllästämä sisältö vetoaa vain kaikkein pienimpiin. Tästä huolimatta elokuva on yllättäen sarjansa paras. Selkeä kerronta ja sekoilun vähyys auttavat pääsemään elokuvan loppuun jopa muutamien naurujen saattelemana.

Hotel Transylvania 3
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä