Suomi
Gamereactor
laitearviot

Huawei Freebuds 4

Omiensa varjossa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Huawei Freebuds 4

Huawei Freebuds 4 -napit tarjoavat langattomuuden lisäksi aktiivista melunvaimennusta, roiskeenkestävyyttä ja hipaisuohjausta kohtuulliseen hintaan, mutta jäävät harmillisesti jopa firman omien rinnakkaistuotteiden varjoon.

Pienikokoinen pyöreä latauskotelo kätkee sisäänsä kaksi kevyttä, mutta yhden koon nappikuuloketta. Värivaihtoehtoja on keraamisesta valkoisesta hieman kiiltävämpään metalliseen pintaan. Monien muiden täysin langattomien nappien tavoin niitä on ärsyttävän vaikea ottaa ulos etenkin, jos sormet ovat hieman kosteat tai muuten liukkaat. Aivan kuin kotelo ei haluaisi luopua rakkaista kuulokkeistaan.

Kuulokkeet asettuvat korviin suhteellisen vaivattomasti, mutta vain, jos korva sattuu olemaan niille juuri oikean kokoinen. Tässä Freebuds 4 törmää ensimmäiseen ongelmaansa saman firman Freebuds 4i:n verrattuna. Jos neloset eivät sovi, niissä ei ole I-mallin tapaan mahdollisuutta vaihdella istuvuutta silikonitulpilla tai muutenkaan. Pitkäaikaisessa käytössä napit tahtovat tuntua korvissa ikävällä tavalla juuri näiden erillisten tulppien puuttuessa. Niitä voi tuttuun tapaan ladata kuljetuskotelossa niin, että kuunteluaikaa pitäisi saada yli 20 tuntia täysillä akuilla.

Tämä on mainos:
Huawei Freebuds 4Huawei Freebuds 4

Hipaisuohjaus toimii kohtalaisen hyvin, jahka eri komennot opettelee. Esimerkiksi äänenvoimakkuuden muuttaminen mikkien vartta hipaisemalla tuntuu helpolta ja riittävän tarkalta, kun taas yksittäisen ja tuplanäpäytyksen ero oli laitteelle joskus vaikea erotella. On toki ymmärrettävää, että tämän kokoisessa elektroniikassa pienetkin napit vievät tuhottomasti tilaa ja lisäävät painoa, mutta parempi fyysinen vaste auttaisi virhepainallusten kanssa.

Aktiivinen melunvaimennus ei ole paras koskaan laitteisiin isketty versio, mutta toimii kohtalaisen hyvin etenkin tasaisten huminoiden kuten liikenteen tai ilmastoinnin melun vähentämisessä. Freebudsien passiivinen vaimennus ei sekään irrota käyttäjäänsä ympäröivästä maailmasta. Uusi Bluetooth 5.2 -yhteys ei juuri pätki, mitä nyt muutamassa paikassa kaupungilla, joissa lähes jokainen koskaan testattu langaton äänilaite räsähtää enemmän tai vähemmän rankasta häiriösignaalien määrästä johtuen. Freebuds Pro -mallissa olevaa dynaamista ANC-vaimennusta ei ole nelosissa, joten melunvaimennuksen voi vain kytkeä päälle tai pois.

Äänenlaatu on suurin piirtein sellaista, jota tältä hinta- ja kokoluokalta voi odottaa. Minimivoimakkuuksilla äänen tasapaino kärsii selkeästi, kun taas maksimissa säröäänet alkavat häiritä liiaksi. Normaalilla äänenvoimakkuudella bassossa on sopivasti tuntumaa ja keskiäänissä massaa, jotta musiikin tai podcastin kuuntelu sujuu mukavasti. Rock- ja metalliosasto ei omassa rosoisuudessaan tuntunut sopivan napeille yhtä hyvin kuin elektroninen tai rauhallisempi valikoima.

Tämä on mainos:

Huawei Freebuds 4 jää hieman väliinputoajaksi 4i:n ja Pro:n ominaisuuksien välillä. Ilman silikonitulppien apua niiden sopivuus omaan korvaan jää joko arvailun tai kokeilun varaan, sillä liikkumavaraa ei ole. Äänenlaatu ja melunvaimennus ovat vankkaa keskikastia, mutta riittävät päivittäiseen kaupungilla kekkalointiin hyvin.

Huawei Freebuds 4
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kohtuullinen hinta, hyvä äänenlaatu
-
Turhan tiukka kotelo, vain yksi koko korvalle, vähän säätömahdollisuuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä