Suomi
Gamereactor
laitearviot

Huawei FreeBuds Studio

Hillityt, langattomat ja meluttomat

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Huawei FreeBuds StudioHuawei FreeBuds Studio

Huawein minimalistisen hienostuneet Freebuds Studio -kuulokkeet eivät huuda huomiota. Ne asettuvat päähän varsin mukavasti, kiitos pannassa ja kuulokkeissa olevien muhkeiden nahkapehmusteiden. Korvien päälle asettuvien pehmusteiden ansiosta passiivinen äänenvaimennus on jo kohtalainen, vaikka luureja ei olisi laittanut vielä päällekään. Tärkeimpiä toimintoja käytetään kuppien ulkopintaan piilotettujen hipaisualueiden avulla. Ensituntuma näihin on hieman ristiriitainen, mutta pienen opettelun jälkeen kappaleenvaihdot onnistuvat hyvin pienillä hipaisueleillä. Akunkesto ainakin uudella laitteella tuntuu kestävän luvatut 20 tuntia keskeytymätöntä kuuntelua.

Aktiiviseen melunvaimennukseen käytettävien kuuden mikin lisäksi kuulokkeita voi käyttää niiden kautta myös puheluissa, eikä ollenkaan pöllömmällä äänenlaadulla. Testikäytössä kadulla sinänsä rauhallisena päivänä kanssakeskustelija kuuli omat höpinät selkeästi. Tehokkaan melunvaimennuksen ollessa päällä tiemelun ja huminan kaltaiset taustaäänet katosivat tehokkaasti, eikä puhelun äänenvoimakkuutta tarvinnut puskea kovinkaan korkealle, koska sen ei tarvinnut taistella kaiken muun hälyn kanssa.

Sinänsä mukavan tuntuiset pehmusteet tahtovat hiostaa pidemmässä käytössä ihan kotonakin, joten lenkille kannattaa napata jokin toinen juoksukaveri. FreeBuds Studiot eivät myöskään istu erityisen tiukasti päässä, joten treenikäyttöön ne eivät ole parhaimmillaan. Bluetooth-yhteys oli sinänsä erittäin luotettava myös liikenteessä ja laite tunnisti hyvin tilanteet, joissa ne siirrettiin syrjään korvien päältä ja täten keskeytti musiikintoiston automaattisesti. Langattoman yhteyden laadussa ollaan tehty isoja harppauksia koko alan voimin, eivätkä voimakkaat signaalit kaupungin keskustoissa katkaise suosikki-podcastia tai -kappaletta entiseen malliin.

Tämä on mainos:
Huawei FreeBuds Studio

Vakioäänenlaatu on hyvin tasainen ja jopa hieman lattea, eikä sitä saa säädettyä ilman erillisestä linkistä tai Huawein omasta latauspalvelusta noudettavaa ajantasaista Huawei AI Life -ohjelmistoa. Play Storesta löytyvä samanniminen sovellus on harmillisesti vanhentunut eikä sisällä tukea FreeBuds Studioille. Syynä tälle pienelle sekoilulle saattaa olla joko väliaikainen tai pysyvä vääntö Huawein ja Googlen välillä ensimmäisen päädyttyä kehittämään jopa omaa puhelinkäyttöjärjestelmäänsä. Oikealla ohjelmistolla luureihin saa lisää tutinaa bassopuolelle tai keskiäänille kuuntelutarpeen mukaan, mutta erityisen dynaamiseksi äänimaailmaa ei voi kutsua. Siitä puuttuu se viimeinen isku ja täsmällisyys, joka nostaisi hyvät kuulokkeet erinomaisiksi.

Jos etsit hyvällä äänenlaadulla, mikrofonilla ja melunvaimennuksella varustettuja langattomia kuulokkeita ensisijaisesti koti- tai toimistokäyttöön, Huawei FreeBuds Studiot voi lisätä ostoslistalle vähintään sopivan tarjouksen osuttua kohdalle. Niiden siisti minimalistinen tyyli ja tukeva, mukava istuvuus miellyttävät taatusti niitä audiofiilejä, joita valtavat pään ympärille kietoutuvat kupit tai räikeä brändäys eivät innosta. Yli 200 euron hintaisina ne eivät ole missään nimessä halvat, mutta hyvin linjassa hieman edullisempien luurien kanssa.

Huawei FreeBuds StudioHuawei FreeBuds Studio
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä melunvaimennus, hillitty ja tukeva rakenne, erinomainen puheluissa
-
Hieman lattea äänimaailma, sekoilu ohjelmistojen kanssa, piirun liian hintava
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä