Suomi
Gamereactor
laitearviot

HyperX Cloud Alpha

Kammioista kajahtaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäinen vaikutelma HyperX Cloud Alpha -kuulokkeista on erittäin positiivinen. Punaisen ja mustan yhdistelmä alumiiniseen runkoon saa ne näyttämään muovisilla sangoilla varustettuja kilpailijoitaan paremmilta. Nämä ovat ensimmäiset testaamani kuulokkeet, joissa on punottu kaapeli. Henkilökohtaisesti olen pitänyt esimerkiksi sähkökitaraani ostamista punotuista kaapeleista, sillä ne ovat kestäneet kulutusta erinomaisesti. Oletan asian olevan samoin myös kuulokkeissa, mutta tämän näkee vasta pidemmän käytön jälkeen.

Käyttömukavuudeltaan Cloud Alpha osoittautui todella mukavaksi. Vaikka pääkopassani on kokoa ja nenälläni keikkuvat silmälasit, eivät kuulokkeet tuntuneet pitkässäkään käytössä epämukavilta. Painoa on noin 300 gramman verran riippuen siitä käyttääkö irrotettavaa mikrofonia, eikä paino tuntunut raskaalta tuntienkaan käytön jälkeen. Mikrofonin ääntä vastapuoli luonnehti selkeäksi, ja pelaamisen lisäksi olen käynyt näiden kanssa onnistuneesti kokouksia Skypessä.

Kupit peittävät koko korvan, eivätkä silmälasien sangat korvien takana vaikuttaneet käyttöön lainkaan. Tämä johtuu sekä muotoilusta että miellyttävän kevyestä puristuksesta ilman, että kuulokkeet tuntuisivat kuitenkaan löysiltä. Keinonahkainen päällyste tuntuu hyvältä, eikä aiheuttanut ylimääräistä hikoilua. Tosin kesän kuumuudessa asia voi olla tyystin toinen.

Aikana jolloin langattomuudesta on tullut jo erittäin yleistä, on mielenkiintoista käyttää jälleen langallisia luureja. Sillä on sekä hyvät että huonot puolensa. Hyvinä puolina kuulokkeet saa kätevästi kiinni laitteeseen kuin laitteeseen. Testasin niitä PS4:n lisäksi tietokoneella ja kännykälläni. Ne toimivat hyvin kaikilla näistä, ja luurien ulkoasun puolesta niitä kehtaa pitää päässään myös kaupungilla kävellessä. Kuulokkeen johdossa on myös säädin mikrofonille ja äänenvoimakkuudelle. Jostain syystä tähän patikkaan ei ole painettu muistutusta siitä, mihin suuntaan ruuvaamalla ääni kovenee. Pari kertaa olen säikähtänyt, kun äänekkyyden vähenemisen sijaan olenkin ruuvannut volaa kovemmalle. Oikeastaan ainoa ärsyttävä piirre langallisuudessa on se, että se sitoo käytettävän laitteen läheisyyteen.

Tämä on mainos:

Pääasiallisesti käytin kuulokkeita pelatessani PS4:llä. 1,3 metrin mittainen johto kytketään pelatessa ohjaimessa olevaan liittimeen, jonka sijoittelussa olisin toivonut erilaista ratkaisua. Se kun sijaitsee ohjaimen sisäpuolella eikä sen takana. Joitain pelejä on kiva pelata mukavasti löhöten, mutta huomasin varovani koko ajan johtoa, joten luurien kanssa päädyin aina istumaan hieman ryhdikkäämmin. Pieni ongelma ratkeaisi sillä, jos johdon voisi kiinnittää ohjaimen taakse.

Testasin kuulokkeiden äänenlaatua erilaisilla peleillä, elokuvilla ja musiikilla. Cloud Alpha mainostaa hyvää erottelua äänessä, koska sen kuulokkeissa on kaksi erilaista kammiota. Toinen on bassoa ja toinen keski- ja ylä-äänille. Testini perusteella erilaiset äänet erottuvat todellakin hyvin toisistaan. Äänikokonaisuus on tasapainoinen, minkä myötä luureja voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Nautin niistä pelatessani toimintapelejä, katsoessani pleikkarilla Blu-ray-leffoja ja kuunnellessani klassista musiikkia lukiessani.

HyperX Cloud Alpha -kuulokkeet ovat laadukkaat luurit, etenkin kun ottaa huomioon niiden 99 euron hintalapun. Ainoat käyttöä haittaavat piirteet ovat langallisuus sekä äänenvoimakkuuden säätimestä unohtuneet avustavat merkit.

HyperX Cloud AlphaHyperX Cloud AlphaHyperX Cloud Alpha
Tämä on mainos:
HyperX Cloud AlphaHyperX Cloud Alpha
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Eri äänet erottuvat selvästi, eivätkä puuroudu keskenään, hyvä käyttömukavuus, päheän näköiset
-
Langallisuus voi haitata osaa käyttäjistä, äänenvoimakkuuden säätimestä puuttuvat merkinnät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä