Suomi
Gamereactor
laitearviot

HyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullen

Pintakiillon alla on myös pätevä ohjain.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Oheislaitevalmistaja HyperX jatkaa pätevien lisälaitteiden valikoimaansa lisäämällä Clutch Gladiate -ohjaimeensa väriä valoilla. Xboxille ja PC:lle suunniteltu ohjain on suurimmalta osin lähes identtinen Microsoftin oman ohjaimen kanssa, mikä on tämän erinomaisen muotoilun kannalta hyvä asia. RGB-versioon on nimensä mukaisesti tungettu mukaan kuusi led-valoa jännän läpinäkyvän kuoren sisään. Ohjainten tekniikasta kiinnostuneet saavatkin paremman näkymän laitteen sisuksiin ja siihen, miten eri komponentit liitetään toisiinsa.

Langallisena myytävä Gladiate RGB tulee kohtalaisen pitkän piuhan kanssa, ja akun puuttuessa painaa hieman perinteistä ohjainta vähemmän. Läpinäkyvä kuori on hieman liukas, mikä saattaa olla hikoileville käsille aavistuksen ongelmallista. Sama koskee liipaisimien materiaalia, joka on samalla tavalla liukas. Tattien tuntuma on hyvä, samoin perusnappien. Niiden liikerata on ainakin uudessa ohjaimessa tarkka eikä turhan pitkä. Ristiohjaimen tuntuma jätti hieman toivomisen varaa.

Joidenkin muidenkin kolmannen osapuolen ohjainten tapaan liipaisimet voi lukita lyhyen liikeradan asentoon, mikä lisää niiden painamisen nopeutta hienovaraisen painalluksen voimansäädön kustannuksella. Ominaisuus on erityisen kiva räiskintäpeleissä, joissa liipaisinta tukee puristettua urakalla. Itse valoja säädetään suoraan ohjaimesta, mikä vaatii ainakin ensimmäisillä kerroilla ohjekirjasen huolellista tavaamista. Sekä valojen kirkkautta, välkkymistä että värejä voi säätää erikseen tai ominaisuuden voi kytkeä kokonaan pois päältä.

HyperX Clutch Gladiate RGB:n ensisijainen myyntivaltti on sen kirkkaissa ja säädettävissä valoissa, mutta niiden alta paljastuu pätevä, noin 50 euron hintainen tarvikeohjain. Liukas pintamateriaali saattaa tuottaa ongelmia kesän tullen, mutta joidenkin toisten ohjainten tavoin sitä ei häpeä antaa kaverille käteen pelisession alkaessa.

Tämä on mainos:
HyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullenHyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullenHyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullen
HyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullenHyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullenHyperX Clutch Gladiate RGB ei katoa pimeän tullen
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä nappituntuma, valoissa mukavasti säätövaraa, edullinen
-
Liukas pintamateriaali, ei langatonta mahdollisuutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä