Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ice Age - Kevättä rinnassa

Ice Age - Kevättä rinnassa

Sisällöltään köykäinen kokoelma

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jääkauden eläimien edesottamuksista kertovat Ice Age -elokuvat ovat vuosien varrella vakiinnuttaneet asemansa saaden lukuisia jatko-osiakin. Täyspitkien leffojen ohella on saatu myös televisiosarjan jaksojen mittaisia pätkiä, ja vinon pino todella lyhyitä viiden minuutin rykäisyjä. Nyt näitä lyhyempiä pätkiä on koottu yhdelle levylle nimeltä Ice Age - Kevättä rinnassa. Sisällytetyt pätkät ovat toki viihdyttäviä, mutta tavaraa on kokonaisuutena aivan liian vähän.

HQ

Animaation jälki on juuri niin laadukasta kuin voi odottaakin. Liikkeet vaikuttavat luonnollisilta - joskin toki tyylitellyiltä - ja hahmojen ilmeikkyys herättää esihistorialliset elikot upeasti eloon. Ääninäyttely on laadukasta kautta linjan, mutta harmillisesti sapelihammastiikeri Diego on ilmeetön ja hiljainen kuin Clint Eastwood parhaina päivinään.

Kokoelman tähti on 20 minuutin jakso nimeltä Kadonneen munan metsästys. Nimestä voi jo päätellä, että kyseessä on pääsiäisestä innoittuva jakso. Laiskiainen Sid ottaa työkseen lapsenvahdin eli tässä tapauksessa munavahdin pestin. Menneisyyden vääryyksistä loukkaantunut jänis kuitenkin varastaa kaikki munat, maalaa ne uuden värisiksi ja pakottaa huolestuneet vanhemmat kartan kanssa munajahtiin pitkin maastoa.

Melkoisen vakavasta teemasta huolimatta kaikki käsitellään lapsekkaan iloisesti, kuten odottaa sopiikin. Mukana on viittauksia nykyaikaan niin videopelien, penkkiurheilun kuin aprillipäivänkin muodossa. Erityisen onnistunut on kumarrus Indiana Jonesin Kadonneen aarteen metsästäjien suuntaan. Tällaiset pienet lisät saavat ennen kaikkea hieman varttuneemmat katsojat nauttimaan pääasiassa lapsille suunnatusta animaatiosta.

Toinen lyhyt pätkä on sitten todella lyhyt. Vain viisi minuuttia kestävässä pika-animaatiossa tammenterhoja maanisesti keräävä Scrat päätyy UFOn kyydissä avaruuteen. Luvassa on intensiivistä menoa, jossa ei säästellä yliampuvan energian määrässä. Teemansa vuoksi pätkän väripaletti painottuu neonsävyihin perinteisen valkean ja ruskean sijasta.

Tämä on mainos:

Lisämateriaaleiksi on laitettu kourallinen muita lyhyitä Scrat-pätkiä. En oikein ymmärrä, miksei niitä ole voinut laittaa edellä kuvatun UFO-pätkän kanssa samaan paikkaan DVD-valikossa. Kirsikkana kakussa on 12-minuuttinen selvitys Ice Agen tarinasta niille, joille sarja ei ole entuudestaan tuttu.

Kokonaisuutena siis Kevättä rinnassa on kohtuullinen kokoelma, mutta sisältöä on aivan liian vähän: ehkä rapia tunniksi riittää katsottavaa, jos kaiken käy läpi. Mukana olevat pätkät olisikin kannattanut sisällyttää osaksi jotain kattavampaa Ice Age -kokoelmaa. Omana itsenään Kevättä rinnassa jää torsoksi, eikä sitä voi suositella muuta kuin kaikkein kovimmille Ice Age -faneille.

Ice Age - Kevättä rinnassaIce Age - Kevättä rinnassaIce Age - Kevättä rinnassa
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä