Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Inside Out 2

Inside Out 2 on mitä parhainta Pixarin animaatiota

Pixarin animaatiossa otetaan haltuun uudenlaisia tuntemuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Murrosikä ei ole sujuva ja helppo siirtymä lapsuudesta aikuisuuteen. Rileyn pääasialliset tuntemukset ovat Ilo, Viha, Iljetys, Pelko ja Suru. Inside Out 2:ssa mukaan astuvat myös Ahdistus, Kateus, Nolous ja Ikävystyneisyys. On siis Ilon tehtävä saada taas Riley hallintaan ennen kuin hänestä tulee oikea teinihirviö.

Minusta se alkuperäinen Inside Out on yksi Pixarin parhaista elokuvista. Teemana on, että vaikeista tuntemuksista pitää voida puhua ja niitä käsitellä. Inside Out 2 puolestaan siirtyy eteenpäin kertoen tarinan omalla tavallaan siitä murrosiästä. Rileyn sisäinen maailma on sekava, mutta elokuva ei sitä kuitenkaan ole.

Käsikirjoitus on hyvin hiottu ja älykäskin. Se käsittelee onnistuneesti psykologiaa menettämättä kuitenkaan sitä tunteikkuuden painopistettä. Rakenteen osalta jatko-osa on samanlainen kuin edeltäjänsä. Pinnallisesti ei ehkä mieti kummia Rileyn sisäisistä kamppailuista jääkiekkoleirillä, mutta elokuvantekijät ovat onnistuneet esittämään teini-ikäisen sisäisen maiseman tunnistettavasti.

Tämä on mainos:

Uusien tuntemuksien määrä tuntuu ajoittain jopa liialliselta. Ahdistus tekee sen suurimman vaikutuksen elokuvan pahiksena, kun taas Kateus ja Ikävystyminen jäävät lapsipuolen asemaan. Michael Giacchinon niin mahtavaa musiikkia ei tällä kerralla kuulla, ja se on harmi.

Kokonaisuutena Inside Out 2 on taidolla, tarkkuudella, ymmärryksellä ja hauskuudella tehty elokuva tunteiden käsittelemisen oppimisesta. Kyseessä on onnistunut perhe-elokuva hyvällä huumorilla ja hyvin tehdyllä käsikirjoituksella.

Inside Out 2Inside Out 2Inside Out 2
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä