Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Insidious: The Last Key

Insidious: The Last Key

Tyystin kylmäksi jättävä kauhuilu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

En ollut aiemmin kuullutkaan Insidious-kauhuelokuvien sarjasta ennen kuin arvioitavakseni tuli The Last Key -leffa. Kyseessä on sarjan neljäs osa, ja se myös näkyy. Aiemmat tapahtumat oletetaan tunnetuiksi, henkilöhahmoja ei esitellä ja muutenkin kokonaisuus jättää kylmäksi.

HQ

Erikoisia näkijänkykyjä hallitseva Elise Rainier (Lin Shaye) joutuu työn puolesta palaamaan lapsuutensa taloon, josta hänellä on vain huonoja muistoja. Mukaan on hän ottaa apukaksikon Specs (Leigh Whanell) ja Tucker (Angus Sampson). Mielenkiintoista katsojan kannalta asetelmassa on se, että Whanell muistetaan ennen kaikkea menestystä niittäneiden Saw-elokuvien puuhamiehenä. Myös Insidious-leffat ovat hänen käsialaansa. Harmillisesti verta ja suolenpätkiä pursuava kauhu on selvästi ollut enemmän miehen omaa alaa verrattuna visuaaliseen trilleröintiin.

Varsinainen tarina on omanlaisensa sekoitus yliluonnollisia näkyjä ja Manaajaa. Kaikenlaista kummallista tapahtuu, henkimaailman olennot uhkaavat ja lopuksi kaikki on taas hyvin. Elokuva loppuu kuin TV-sarja, jossa jo pohjustetaan seuraava osa edellisen lopussa. Insidious: The Last Key -leffaa paremmin ymmärtääkseni minun olisi varmaankin pitänyt katsella ensin aiemmat elokuvat, ja ennen kaikkea tunnustautua niiden faniksi. Nyt en tehnyt kumpaakaan.

Kaikesta huolimatta raina on ammattitaidolla toteutettu. Valoa ja varjoa osataan hyödyntää tehokkaasti, ja muutenkin visuaalinen anti on näyttävää. Tarina kulkee omalla painollaan eteenpäin, ja näyttelijät hoitavat työnsä hyvin. Ongelmaksi muodostuukin lähinnä se, että vastaavanlaisia riivauselokuvia on tehty jo kymmeniä vuosia Manaajasta (1973) alkaen.

Lisämateriaaleissa ei ole oikeastaan mitään mainitsemisen arvoista. Poistettujen kohtauksien ohella mukana on muutama parin minuutin mainospätkä, joista ei saa irti oikein mitään. Omanlaisiaan B-leffojahan tämän lajityypin rainat tahtovat olla, mutta varsinkin sarjaa tuntemattomille olisi ollut hyvä laittaa mukaan selvennystä aiempien elokuvien tapahtumista. Insidious: The Last Key onkin suositeltavaa katseltavaa vain elokuvasarjan faneille ja kaikki aiemmat rainat jo ennakkoon katsoneille.

Tämä on mainos:
Insidious: The Last KeyInsidious: The Last Key
Insidious: The Last KeyInsidious: The Last Key
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä