Suomi
Gamereactor
laitearviot

Jabra Elite 10 on hyvä paketti, muttei täydellinen

Muuten pätevän kokonaisuuden heikko lenkki on jälleen korvissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Oheislaitevalmistaja Jabran Elite 5 -nappikuulokkeet tekivät aikanaan kovan vaikutuksen, ja ovat päätyneet sen myötä päivittäiseen käyttöön. Siksi kymppiversiolta oli lupa odottaa paljon, ja muutamaa harmillista poikkeusta lukuun ottamatta ne odotukset palkitaan.

Erilaisia nappikuulokkeita on nykyään markkinoilla kaikissa koko-, hinta-, ja malliluokissa. Parhaat ovat kuitenkin ne, jotka istuvat korvaan siististi elämää sen kummemmin häiritsemättä. Elite 5:n pyöreät tulpat osuivat jotenkin täydellisesti omiin korviin, ja käyttökokemus yhdessä fyysisen napin kanssa oli erinomainen. Oikeasti painettava eikä hipaistava nappi on Elite 10:ssä ennallaan, mutta tulppien muoto on nyt soikeampi kuin aiemmin. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että lukuisista kokovaihtoehdoista huolimatta ne eivät mene korvakäytävän edustalle enää samalla tavalla. Tästä seuraa, että passiivinen melunvaimennus on aavistuksen heikompi.

Muuten erinomainen aktiivinen melunvaimennus kärsii tästä myös, sillä ympäristön äänet vuotavat sisään. On huomioitavaa, että jokaisen korvat ovat yksilölliset ja jonkun toisen käytössä tulpat voivat olla täydelliset. Toinen, ja huomattavasti pienempi, ärsytys liittyy latauslaatikkoon, joka on USB-liitännän puolelta pyöreä eikä litteä, jolloin koteloa ei voi pitää pystyssä kuin luukku alaspäin.

Äänenlaatu etenkin melunvaimennuksen kanssa on edelleen tasapainoinen sekä musiikkia kuunnellessa että puhelua käydessä. Mitkään hifistin napit nämä eivät ole, mutta yleiseen hälinään nähden pieni dynamiikan puute ei ole suuren suuri ongelma yleisen käyttömukavuuden ollessa kohdillaan. Jabran puhelimeen asennettava hallintaohjelma voisi olla myös hieman monipuolisempi henkilökohtaisten äänentasapainoasetusten puolesta.

Tämä on mainos:

Jabra Elite 10 -nappikuulokkeet voivat olla sopivilla korvilla kuuntelevalle täyden kympin arvoinen suositus. Harmillisesti minulla tulppien muotoilumuutokset heikentävät yhteensopivuutta omien korvien kanssa, joten toimivasta aktiivisesta melunvaimennuksesta ja parannetusta äänenlaadusta huolimatta vanhat Elite 5:t palaavat takaisin päivittäiskäyttöön.

Jabra Elite 10 on hyvä paketti, muttei täydellinen
Jabra Elite 10 on hyvä paketti, muttei täydellinenJabra Elite 10 on hyvä paketti, muttei täydellinen
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Parantunut äänenlaatu, hyvä aktiivinen melunvaimennus, fyysinen nappi
-
Soikeiden tulppien sopivuus korvaan, vaatimaton hallintaohjelmisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä