Suomi
Gamereactor
laitearviot

Jabra Elite 5 -nappikuulokkeet

Pitkille ja mukaville kuunteluhetkille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jabran uutukaiset Elite 5 -kuulokkeet lupaavat aktiivista melunvaimennusta, erinomaista akunkestoa ja käyttöä kestävää ergonomiaa. Testien perusteella lupausten osumaprosentti on täydet sata.

Nappeja lataava kotelo, itse kuulokkeet, kolme ylimääräistä silikonitulppaa sekä lyhyt latauskaapeli saapuvat lähes kokonaan muovittomassa, vaatimattomassa pakkauksessa. Ohjekirjaa ei ole, joten tätä varten Jabra suosittelee lataamaan sen hallintaohjelmiston, joka äänentasojen ja -asetusten lisäksi opastaa käyttämään Elite 5:n eri toimintoja. Ohjelmisto itsessään on hyvin toteutettu, siisti eikä tunnu hukkaavan kuulokkeita yhteysongelmissa tai vastaavissa. Itse kotelo tukee myös langatonta latausta, mutta sitä ei testien yhteydessä päästy kokeilemaan. Napit voi asettaa myös kuuntelemaan kahta lähdettä yhtä aikaa, kuten esimerkiksi kannettavaa tietokonetta ja kännykkää. Sen IP55-suojaustaso riittää treeneihin, muttei aivan kaikkein vetisimpiin tai pölyisimpiin olosuhteisiin.

Itse napit ovat pienikokoiset, kevyet eivätkä juuri törrötä korvista. Niiden sileässä muovipinnassa on hieman tekstuuria, josta napata kiinni, eikä kuulokkeita ole vaikea asettaa tai ottaa kotelosta pois eräiden toisten kilpakumppaneidensa tavoin. Nappien päällä on yksi "keinukytkin" per kuuloke, joiden toiminnallisuuksia voi säätää ohjelmiston puolella. Fyysinen nappi on käytössä äärimmäisen miellyttävä, sillä ne eivät hipaisupintojen tavoin kärsi rasittavista vahinkopainalluksista tai liian monen käskyn ahtamisesta pieneen pinta-alaan. Taktiili palaute on selkeä klikki, josta ei voi erehtyä. Oikea nappi käynnistää tai pysäyttää kuuntelun, vasen nappi käynnistää melunvaimennuksen tai antaa ulkomaailman äänien kuulua läpi. Yksinkertaista, toimivaa ja luotettavaa.

Käytössä Elite 5:t tuntuvat kenties paremmilta kuin yhdetkään viime vuosien nappikuulokkeista. Ne asettuvat korviin kevyesti mutta tukevasti, eivätkä tunnu olevan putoamisvaarassa kaupungilla liikuttaessa. Tämä on tietenkin hyvin henkilökohtainen kokemus, sillä ihmisten korvien muodot poikkeavat joskus paljonkin toisistaan. Niiden käyttö ei alkanut myöskään rasittaa korvakäytävää pidemmässäkään istunnossa. Akunkestokaan ei näiden nappien kanssa muodostu ongelmaksi, ja jos käyttää niitä lyhyehköjen työmatkojen yhteydessä, edellinen latauskerta saattaa unohtua kokonaan. Ilman melunvaimennusta akun luvataan kestävän 9 tuntia yhtämittaista luukutusta täyteen ladatun kotelon tarjotessa 36 tuntia lisää. Vaimennuksen kanssa samat luvut ovat edelleen - testien perusteella paikkansa pitävästi - 7 tuntia 25 tunnin lisälatingilla. Pienenä näppäränä pikalatausominaisuutena ensimmäiset 10 minuuttia antavat kokonaisen tunnin kuunteluaikaa.

Tämä on mainos:

Äänenlaatu on tasapainoinen, selkeä ja erinomainen esimerkiksi podcasteihin, joissa henkilöiden puheäänet erottuvat taustahälystä ongelmitta. Sen oletusasetukset ovat musiikkikäyttöön hieman lättänät, joten esimerkiksi bassopuolta voi joutua säätämään hieman, mikäli sellaisesta pitää. Mitään audiofiilin valintoja nämä eivät ole, eikä vaativamman musiikin dynamiikka pääse oikeuksiinsa Elite 5:n parissa. Reissussa tai treenatessa toisto-ominaisuudet ovat hyvinkin riittävät. Äänenvaimennus on samalla tavalla hyvä, koskaan ei aivan reilusti kalliimpien verrokkiensa veroinen. Puhelukäyttöön - jos sellaista joku vielä harrastaa - Elite 5:n mikit ovat hyvät, joskaan valtavaa äänen volyymia ei kannata odottaa.

Jabra Elite 5 on kokonaisuutena erittäin tasapainoinen, miellyttävä, pitkäkestoinen ja toimiva paketti. Sujuvasti korviin solahtavat beiget napit tekevät juuri sen mitä reissukuulokkeilta toivoisikin, eikä jämäkämpää tai dynaamisempaa äänenlaatua juuri kaipaile käyttömukavuuden ollessa näin korkealla. Ja vaikka hinta on himpun verran korkea noin 150 eurossa, vastineeksi saa ergonomiaa, jota kalliimmista langattomista kuulokkeista usein jää puuttumaan.

Jabra Elite 5 -nappikuulokkeetJabra Elite 5 -nappikuulokkeetJabra Elite 5 -nappikuulokkeetJabra Elite 5 -nappikuulokkeet
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Käyttömukavuus, akunkesto, melunvaimennus
-
Aavistuksen lattea äänimaailma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä