Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Boombox 2

Jämäkkä moderni ghettoblasteri

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

JBL:n kannettavien kaiuttimien joukossa ensimmäinen Boombox oli poikkeuksellinen vekotin. Iso ja tukeva, jolloin isoilla bassoelementeillä varustetulla ämyrillä mökki-illat ja kotibileet saivat varmasti riittävästi jytinää seurakseen. Nyt tarjolla on Boomboxin seuraaja, joka lupaa vielä edeltäjäänsäkin voimakkaampaa toistoa.

Paperilla näin varmasti onkin. Ensimmäiseen Boomboxiin verrattuna kakkosversio tarjoaa jo akkukäyttöisenä 2x30 watin toistotehon ja verkkovirtaan kytkettynä tukevat 2x40 wattia. Muilta osin laite muistuttaa paljon edeltäjäänsä, etenkin ulkoisesti. Ulkoasua hallitsevat edelleen sivuille sijoitetut, suuret bassoelementit ja tukeva kantokahva. Tuettu Bluetooth-standardi on tuorein 5.1, ja laitteeseen voi kytkeä useamman toistolaitteen kerrallaan.

JBL Boombox 2JBL Boombox 2JBL Boombox 2

Boombox 2 on selkeästi bilekäyttöön tarkoitettu, joten myös äänessä korostuu selkeä bassovetoisuus. Alarekisteri on todella tukeva ja täyteläinen, minkä vuoksi erityisesti hiphop- ja konemusiikki on laitteella elementissään. Positiivisena yllätyksenä myös keski- ja yläalue ovat erottelukykyiset ja puhtaat, mutta koska bassoelementit hallitsevat kokonaisuutta, ja muut rekisterit jäävät auttamatta bassojen alle.

Tämä on mainos:

Käytännössä ongelmaksi muodostuu äänenvoimakkuuden säätely. Boomboxilla kuuntelee mielellään esimerkiksi B. B. Kingiä, Elton Johnia tai vaikkapa Rajatonta, mutta kun soittolistalta seuraavaksi ilmoille kajahtaa Dance With the Deadin retrowave-tulitus, myös äänenvoimakkuus nousee bassoelementtien vuoksi melkoiseksi. Boombox 2 onkin sisäkäytössä ensisijaisesti bilekautin, eikä mitään muuta. Tähän tarkoitukseen kaiutin sopiikin erinomaisesti.

JBL Boombox 2JBL Boombox 2JBL Boombox 2

Sen sijaan ulkokäytössä Boombox 2 on erinomainen yleiskaiutin. Laite on IPX7-standardin mukaisesti kosteudelta suojattu, joten pieni sadekaan ei haittaa menoa. Ulkoilmassa bassoelementit eivät korostu yhtä paljoa kuin sisällä, jolloin myös ääni on huomattavasti tasapainoisempi. Sisätiloissa laitteen sijoittelulla onkin todella suuri merkitys, sillä voimakkaat bassoelementit saavat lähellä olevat ohuemman pinnat resonoimaan ja ääni myös kaikuu ja voimistuu esimerkiksi seinistä huomattavasti.

Liitäntäosastolla Boombox 2 tukee Bluetooth-yhteyden lisäksi myös tavallista 3,5 mm johtoliitäntää sekä USB:tä. Toistoaikaa luvataan peräti 24 tuntia, mikä ainakin testiaikana osoittautui hyvinkin paikkansapitäväksi lukemaksi. Niinpä Boombox 2 onkin yllättävän monipuolinen ja toimiva laite omassa kategoriassaan. Jos bilekaiuttimelle on tarvis, tai mökkiterassille kaipaa muutakin kuin linnunlaulua, Boombox 2 on varmasti pätevä hankinta hintalapusta huolimatta.

Tämä on mainos:
JBL Boombox 2JBL Boombox 2JBL Boombox 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä