Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Abominable

Jeti

Himalajan E.T. viihdyttää koko kestonsa ajan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Dreamworks Animationin Abominable kääntyy suomeksi muodossa Jeti, joka kertoo hyvin, mistä on kyse. Abominable on ympäri Kiinaa kulkeva matkakertomus, jonka keskipisteenä on Himalajan vuoristoa tavoitteleva lumimies eli jeti. Aikuiskatsojalle tarina muistuttaa erehdyttävästi vuoden 1982 E.T.-elokuvaa, mutta ei kannata antaa sen häiritä. Tärkeintä on kertoa tarina, ja tulla hyvälle mielelle.

Yi on jossain päin Kiinaa asuva teini, joka haaveilee matkustavansa maansa mielenkiintoisiin kohteisiin sitten joskus. Somettamisen ja kadulla luuhaamisen sijasta hän tekee töitä milloin paikallisessa ravintolassa, ja milloin naapuruston lapsenvahtina. Sitten jotain tapahtuu. Paikallisen pohatan yksityisestä laitoksesta pääsee karkuun erikoinen olio, joka päätyy Yin talon katolle. Nimeksi ristitään Everest sen mukaan, miten paljon tämä jeti haluaa Himalajalle. Yi yhdessä naapuruston parin muun teinin kanssa lähtevät lapsenomaisella innolla viemään jetiä halki Kiinan Himalajalle.

AbominableAbominable

Tarina on yksinkertainen ja varsin typerä, mutta ei anneta sen häiritä. Juoni toimii näyttämönä vierailla Kiinan tunnetuimmissa maantieteellisissä kohteissa. Se toinen osuus on sitten ilmeikkäiden hahmojen keskinäiset suhteet. Everest itse on varmaankin mallinnettu koiranpennun mukaan, tai ainakin se käyttäytymisestä mieleen tulee. Animaatiojälki on värikästä ja sujuvaa. Hahmomallinnus muistuttaa tilanteesta riippuen joko pehmolelua tai muovista figuuria. Tämä lienee tarkoituksellista, sillä elokuvan oheen julkaistiin melkoinen mallisto erilaisia leluja.

Huonojakin puolia on. Yin äänenä kuultava Chloe Bennet on liian kypsän oloinen verrattuna siihen, minkä ikäistä hahmoa hänen kuuluisi esittää. Lisäksi tarinan jo aiemmin mainittu yksinkertaisuus aiheuttaa sen, että aikuiskatsojan huomio alkaa herpaantua viimeistään elokuvan puolivälissä. Loppuratkaisu on niin ikään hieman vetelä, mutta onneksi elokuva alkaa erittäin vahvasti. Kokonaisuutena Jeti on viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun.

Tämä on mainos:
AbominableAbominable

Lisämateriaaleja on varsin kattavasti, ja ne on tekstitetty suomeksi. Mukana on jokunen lyhytelokuva, ja ääninäyttelijät kertovat lisää omista hahmoistaan. Kattaus on sellainen, joka on vakiintunut tällaisten korkean profiilin animaatioelokuvien kylkiäisiksi. Mitään yllättävää ei siis ole luvassa, mutta toisaalta kaikki on tehty hyvällä laadulla.

Jeti eli Abominable ei ehkä mullista maailmaa, mutta viihdyttää koko kestonsa ajan jättäen itsestään positiivisen jälkimaun. Ja sehän riittää.

AbominableAbominable
Tämä on mainos:
Abominable
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Jeti

Jeti

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Himalajan E.T. viihdyttää koko kestonsa ajan.Ladataan seuraavaa sisältöä