Suomi
Gamereactor
uutiset

Joka kymmenes ei erota 3D-kuvaa

3D-pelien nautinto ei avaudu kaikille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Brittiläisen Eyecare Trustin mukaan 3D-elokuvat ja pelit ovat herkkua joka ei välttämättä avaudu kaikille, raportoi Edge. Reilulta kymmenesosalta brittiyleisöä kuulemma puuttuu tarvittava oikean ja vasemman silmän yhteispeli stereoskooppisten kuvien oikein tulkitsemiseen.

"3D-teknologia perustuu silmiemme kykyyn toimia yhdessä koordinoituna tiiminä oikean syvyysvaikutelman muodostamiseksi," ryhmä väittää. "Useammalla kuin joka kymmenennellä (12%) on kuitenkin jokin näköhäiriö, joka estää aivoja käsittelemästä oikean ja vasemman silmän välittämiä erillisiä kuvia oikealla tavalla. Tämä tarkoittaa, että 3D-elämyksestä nauttimiseen vaaditut ulottuvuudet (korkeus, leveys ja syvyys) eivät hahmotu oikein."

Jos tätä yhteispeliä ei ole, 3D-kuvat saattavat näyttää kummilta, täysin latteilta tai jopa aiheuttaa päänsärkyä kun aivot yrittävät kompensoida puutetta.

Vastaavanlaisesta ilmiöstä raportoitiin takavuosina kun kävi ilmi että yksi viidestä ei nähnyt mitään erityistä vastaavaan optiseen kikkailuun perustuvissa "taikakuvissa". Eyecare Trust kuitenkin vakuuttaa puutteen olevan usein korjattavissa vähäisillä toimenpiteillä kuten silmäharjoituksilla tai uusilla silmälaseilla.



Ladataan seuraavaa sisältöä