Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Justice Society: World War II

Justice Society: World War II

Vaatii hyvät pohjatiedot DC Comicsin maailmasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Justice Society: World War IIJustice Society: World War IIJustice Society: World War IIJustice Society: World War II

Justice Society: World War II on toteutettu tutulla DC Comicsin ja Warner Bros. Animationin laadulla. Tarina kuitenkin kärsii samasta ongelmasta kuin monet muutkin vastaavat. Ruudulle tykitetään huima määrä viittauksia aihepiirin muihin teoksiin, ja kaikesta kiinni saadakseen katsojalta edellytetään hyvinkin syvällistä ymmärrystä DC Comicsin maailmasta kaikkine käänteineen. Jos ennakkotiedot puuttuvat, on luvassa varsin tylsältä tuntuva puolitoistatuntinen, jolla on silti hetkensä.

Barry Allen eli The Flash viettää piknikkiä hyvässä seurassa. Brainiac hyökkää Metropolisiin, ja The Flash rientää Teräsmiehen avuksi. Nopeasti juostessaan The Flash päätyy jonkinlaisen mystisen tapahtuman johdosta toisenlaiseen maailmaan, ja vieläpä toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan. Liittoutuneiden puolella omaa salaista sotaansa käy supersankarijoukko Justice Society, jota The Flash käy auttamaan.

Yllä kuvattu ei kuitenkaan ole se varsinainen tarina, vaan ainoastaan tausta varsinaiselle juonelle. Ja tässäkin katsojaa johdetaan tarkoituksella harhaan, sillä lopullinen tarina onkin jotain ihan muuta. Lisäksi taustalta paljastuu ajan kanssa muitakin käänteitä, joilla kokonaisuus mutkistuu. Toisin sanoen tarina on saatu esitettyä liian vaikeasti. Mukana on erittäin paljon viittauksia niin elokuviin kuin sarjakuviinkin, joten oletettavasti kokonaisuus aukeaisi paremmin sellaiselle, joka on DC Comicsin asiantuntija elokuvineen, sarjoineen ja sarjakuvineen päivineen.

Tämä on mainos:
Justice Society: World War IIJustice Society: World War IIJustice Society: World War II

Katsomiskokemus muodostuu tylsäksi, mutta onneksi leffalla on omat hetkensä. Ainakin sellaiselle, joka ei ole aihepiirin erityisasiantuntija. Toteutus sinänsä on tehty sillä samalla laadulla kuin muutkin DC Comicsin animaatiot. Ääninäyttelijävalinnat ovat ehkä sanalla sanoen persoonallisia, mutta ainuttakaan suoranaista rimanalitusta ei mukana ole. Kyllähän tämän kertaalleen katsoo, mutta mitään syvällisempiä tunteita se ei herätä.

Lisämateriaaleja on muutamia, joista kohokohtana pitäisi olla tekijätiimin puolituntinen keskustelu toistensa kanssa. Jutustelu on ilmeisesti tehty ilman käsikirjoitusta, sillä mitään erityistä rakennetta ei lörpöttelyllä tunnu olevan.

Justice Society: World War II on jälleen yksi raina tasaisen varmaan DC Comicsin animaatioelokuvien sarjaan. Parempaakin on tarjolla, mutta toisaalta ei tämä huonokaan ole. Enemmänkin vain tylsä.

Tämä on mainos:
Justice Society: World War IIJustice Society: World War IIJustice Society: World War IIJustice Society: World War II
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä