Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
TAG

Kiinni jäit!

Hippaskonstit jäävät vähiin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jeff Tomsicin ohjaama TAG kertoo vuosikymmeniä hippaa leikkineistä kaveruksista, jotka vielä aikamiehinäkin valmistautuvat toukokuisiin hippaturnajaisiin. Porukan jäsenistä ainoastaan Jerry (Jeremy Renner) ei ole jäänyt kertaakaan kiinni, ja hippaleikin panokset ovat tänä keväänä suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Leikkijöiden mukana roikkuu Rebecca-journalisti (Annabelle Wallis), jonka juttukeikka paisuu tarinan käänteiden myötä aina vain hurjempiin puitteisiin.

HQ

Hippaleikkiä lukuun ottamatta TAG ei eroa sisällöltään millään tavalla amerikkalaisista nykykomedioista. Leffan päähenkilöt ovat pössyttelijöineen ja yritysjohtajineen stereotyyppisiä ja pinnallisiksi tuttavuuksiksi jääviä hahmoja. Ainoastaan porukan kokoon kasaavan Hoagien (Ed Helms) leikkimiseen liittyviä motivaatioita avataan yhtään millään tavalla. Lapsekkaan riehakkuuden ja aikuistumiseen liittyvien vaateiden ristiriitaisuus ei pääse kunnolla esille tarinassa, joka sortuu hipottelun ulkopuolella halpoihin sisällöllisiin ratkaisuihin - homofobiset läpät lentelevät ja entiset heilat koettelevat porukan yhteenkuuluvuutta.

Naishahmojen roolit eivät olekaan mieslasten ympärillä pyörivässä tarinassa kovin kummoisia. Esimerkiksi Wallisin toimittajahahmo jää tarinassa seinäruusuksi, mutta Hoagien Anna-vaimo (Isla Fisher) sentään vähän rikkoo asetelmia osallistuessaan Jerryn narraamisoperaatioiden suunnitteluun - yhdeksänvuotiaiden pojanviikareiden kesken laadittujen sääntöjen mukaan tytöt eivät tietenkään saa osallistua itse hippaan.

Hippakohtaukset ovat tyylikkäine hidastuksineen ja toimintaosuuksineen erittäin toimivia ja jännittäviä. Jahdin kohteena oleva Renner suoriutuu vauhdikkaista osuuksista yhtä särmikkäästi kuin suuren luokan toimintaleffoistaan. Kaikkiaan leikkiosuudet ovat koomisuudessaan elokuvan parhainta antia, ja ne kannattelevat muuten vähän väsähtäneen oloista kokonaisuutta melkein loppuun asti. Leffan päättävä kohtaus surullisine käänteineen vesittää tunnelman lopullisesti uskomattoman kornilla tavalla, ja TAG muuttuu viimeisillä hetkillään jopa kiusalliseksi katseltavaksi.

TAG on tyypillisen meluisa ja ryöhäävä jenkkikomedia, jonka hippavetoisella tarinalla on kuitenkin hetkensä. Lisämateriaalien puolella katsoja pääsee tapaamaan leffan inspiraationa toimineita, tosielämässä edelleen hippaa leikkiviä papparaisia, ja tarjolla on myös poistettuja sekä pieleen menneitä kohtauksia.

Tämä on mainos:
TAGTAGTAGTAG
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä