Suomi
Gamereactor
laitearviot

L33T E-Sport Pro Gaming

On tuoleja ja pelituoleja. Arvaa kumpaan ryhmään L33T E-Sport Pro Gaming kuuluu?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Usein sanotaan, että investointi hyvään sänkyyn ei mene hukkaan, sillä vietämme sen päällä noin kolmanneksen elämästämme. PC-pelaajat viettävät toiset kaksi istuen, joten markkinakärpäset ovat haistaneet pershien kassajonoissa ja tarjoavat siihen nyt ratkaisua. Onko modernista pelituolista Ikean hyväksi todetun Markus-työtuolin korvaajaksi?

EL33T Gaming tiputti tovi sitten nimestään kirjaimen, mutta on siitä huolimatta melko tuntematon brändi Suomessa. L33Tin tuotteet ovat pelaajille suunnattuja, sähköttä toimivia oheistarvikkeita, kuten tuolit, pöydät, hyllyt, hiirimatot, reput ja muut vastaavat käsinkosketeltavat härpäkkeet.

Vähintään puolentusinaa kertaa väärin kirjoittamani nimihirviö, L33T E-Sport Pro Gaming -pelituoli, on L33Tin istuinten lippulaiva. Sen runko on valmistettu 19 mm paksusta hiiliteräksestä, ja päällyste on hengittävää PU-tekonahkaa. Niin istuimen kuin selkänojan pehmusteet ovat mukavia eikä niissä ole tuolin päälle istuessa pahaa sanottavaa. Niskatuki osuu myös juuri sinne minne pitää.

Käsituet ovat erinomaiset. Niiden säädöt antavat muokata korkeuden sekä syvyyden lisäksi tukien kulmaa horisontin suuntaisesti. Käsitukien yhtenäisestä pehmeästä muovista valmistettu materiaali ei hikoa tai aiheuta ihoärsytystä pitkissäkään sessioissa ja myös niska-hartiaseutu kiittää. Monipuolisten säätöjen avulla ergonomian saa säädettyä mieleisekseen. Erikoisuutena selkänoja taipuu makuuasentoon saakka, mutta hyvää sänkyä hakevan kannattaa silti sijoittaa euronsa muualle.

Tämä on mainos:
L33T E-Sport Pro GamingL33T E-Sport Pro GamingL33T E-Sport Pro Gaming

Pienenä miinuksena selkänojan kulmasäätö toimii vain pykälittäin eli kulmaa ei saa täysin vapaasti valittua. Tuolin kantavuudeksi ilmoitetaan 165 kg. Sen uskoo, sillä tuoli painaa noin 25 kiloa. Lähes satakiloisena ja tukkimaisilla reisillä varustettuna ninjana istuimen kuppimaisuus vaatii totuttelua. Jalkoja ei saa avattua vaivatta kuin noin 25 asteen kulmaan. Sen jälkeen istuinkupin reunat ottavat kiinni. Jalat voi toki nostaa reunojen päälle, mutta kokemus ei tunnu mukavalta.

Isoin murheenkryyni tuli vastaan heti tuolia kootessa. Kokoamisohjeet toimitetaan yhdellä yksipuolisella A4:lla, mihin on printattu muutama hassu mustavalkoinen kuva. Uusavuttoman kaupunkilaisjääkärin taistelumoraali koki täyden kirjon epätoivosta raivoon: "Mihin väliin nämä tuplasokat oikein ängetään? Miten kovaa näitä renkaita oikein pitää painaa paikoilleen?" (Ensin pulttiin sisään taivutettu sokka, sitten normaali perään. Ja renkaista: helvetin. -toim.huom.)

Lähes kolmanteen maailmansotaan eskaloituvaa raivoa ei auttanut ohjeista löytyvä virhe, minkä mukaan istuimen alle kiinnitettävä runko-osa tulisi kiinnittää väärinpäin. Runko-osassa oleva FRONT -tarra kun osoittaa täysin päinvastaiseen suuntaan. Jompikumpi on siis väistämättä väärässä. Talon muut työtuolit tarkistaneena päädyin siihen, että tarra on oikeassa ja ohje väärässä. Toivottavasti perheen 3-vuotias ei kanna kovin montaa uutta kirosanaa mukanaan päiväkotiin.

Tämä on mainos:

Selkänojan pinnoite on myös herkkä naarmuille. Kokoamisvaiheessa istuinosan kiinteät metalliosat naarmuttavat helposti pinnoitetta, kun selkänojan ruuvinreikiä taistelee paikoilleen. Naarmuuntuva alue on kuitenkin vain muutaman sentin kokoinen ja se jää koristekiinnikkeen alle - ainakin jos sen saa kiinnitettyä paikoilleen...

Muutaman viikon tuolin päällä keikkuneena harmitus vähenee kummasti. Tuoli ei nitise saati natise ja rullaa nätisti niin renkaillaan kuin paikoillaan. Päätoimittajaa lukuun ottamatta Markusta ei ole tullut ikävä. Ikean Markus on edelleen hyvä vaihtoehto pelaajalle, mutta parempaa ergonomiaa hakevan on syytä pitää L33T Gaming mielessä. Tässä taloudessa istutaan jatkossa PC:n edessä mustalla valtaistuimella. Pienenä bonuksena massiivinen selkänoja peittää näyttöä edeltäjäänsä paremmin.

L33T E-Sport Pro Gaming
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mukava, materiaalit, käsitukien säädöt, istuinosan kulmasäätö, niskatuki, järeä 165 kg kantavuus
-
Ei erillistä alaselän säätöä, selkänojan kulmasäätö vain pykälittäin, kokoamisohjeet & -prosessi, istuimen kuppimaisuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä