Suomi
Gamereactor
uutiset
Lara Croft GO

Lara Croft Go hakee innoitusta sarjan ensimmäisistä osista

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viimeisimmän Rise of the Tomb Raiderin pelikuvaa esittelevä video on täynnä toimintaa, mutta Lara tähdittää myös toista uutta peliä, joka on luonteeltaan jotain täysin erilaista. Lara Croft GO seuraa Hitman GO -pelin jalanjäljissä ja heittää seikkailevan arkeologin vuoropohjaiseen strategiapeliin. Gamescom-messuilla saimme haastatella pelin brändistä vastaavaa Genevieve St-Ongea, jonka mielestä pelistä löytyy yhteneväisyyksiä Laran ensimmäisiin seikkailuihin:

"Ensimmäisissä Tomb Raider -peleissä Laran suurin vastustaja eivät olleet viholliset vaan vaaralliset ympäristöt. Mukana on erilaisia ansoja, vuoropohjaisesti vyöryviä kiviä ja toki pelistä löytyy myös erilaisia otuksia."

Isometrisesti kuvatusta pelistä löytyy siis runsaasti erilaisia elementtejä, jotka nivotaan saumattomasti yhteen. Vaihtelua löytyy myös vastustajista. Osa seuraa Laran kannoilla ja osa puolestaan liikkuu ainoastaan yhtä aikaa sankarin kanssa. Samanlainen kaava nähtiin jo Hitman GO:ssa, jonka suosio onnistui yllättämään jopa kehittäjätkin:

"Se menestyi yllättävän hyvin. Kun kerroimme siitä ensimmäisen kerran, se ei näyttänyt kiinnostavan ketään. Muun muassa NeoGaf-foorumin käyttäjät suhtautuivat siihen penseästi. Peli oli mobiilipeli ja pelaajat suhtautuvat varovaisesti AAA-luokan sarjoihin pohjautuviin mobiilipeleihin. Peliin tutustumisen jälkeen monet kuitenkin ihastuivat sen tyyliin ja totesivat sen sopivan hyvin Hitman-sarjan tunnelmaan."

Kehittäjät ovat ottaneet oppia Hitman GO'n heikkouksista. Laran seikkailuihin pääsee helpommin sisälle, sillä vaikeustaso ei nouse yhtä jyrkästi kuin edeltäjässä. Luvassa on yhteensä 41 erilaista tasoa ja 75 pulmapähkinää.

St-Onge kertoo haastattelussa myös hieman Go-sarjan tulevaisuudesta. Jos pelaajat ovat kiinnostuneita jostain tietystä Square Enixin pelisarjasta, he toki tutustuvat sen mahdollisuuksiin. Kaikista ei kuitenkaan voi tehdä käännöksiä, sillä niiden luonteen täytyy sopia hyvin vuoropohjaisiin strategioihin.

Lara Croft GO julkaistaan mobiililaitteille 27. elokuuta. Kannattaa katsoa haastattelu kokonaisuudessaan, mikäli peli onnistui herättämään kiinnostuksesi.

HQ
Lara Croft GO

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lara Croft GOScore

Lara Croft GO

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Lara ei tällä kertaa pompi, räiski ja ryöstä hautoja normaaliin tapaansa. Tällä kertaa refleksien sijaan rassataan pelaajan aivoja.

0
Päivän arviossa Lara Croft Go

Päivän arviossa Lara Croft Go

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin keskiviikon arviossa on mobiilialustoilla alkunsa saanut Lara Croft Go. Avustajamme Leevi otti pelin syyniin ja kertoo nyt lopullisen tuomionsa täällä. ...Ladataan seuraavaa sisältöä