Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Lego Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite

Lego Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite

Lego-peleistään tunnettu TT Games osoittaa palikoiden monipuolisuuden rakentamalla viimeisimmästä Lego Batman pelistään vauhdikkaan animaatioelokuvan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelikansa on päässyt nauttimaan hienosti toteutetuista ja hauskoista Lego-seikkailuista jo vuosia, mutta vihdoin tämä omaperäinen "genre" on siirretty myös elokuvayleisön ihailtavaksi. Animaation taustalla häärii samainen firma, joka on vastuussa peleistäkin, joten lähtökohtaisesti elokuvan palikat ovat hyvissä käsissä.

HQ

Pitkän nimen omaava elokuva kertoo saman tarinan kuin viimeisin Lego Batman pelikin (Lego Batman 2: DC Super Heroes), jossa Batman ottaa supersankariystävineen yhteen arkivihollisensa Jokerin sekä Lex Luthorin kanssa. Hyvän ja pahan taisto vie katsojaa pitkin monipuolisia maisemia tarjoillen lukuisia hahmoja sekä hauskoja, omaperäisiä tilanteita sekä käänteitä. Pelin pelanneille nämä eivät tietenkään tule yllätyksenä, mutta elokuvan rullaava kerronta viihdyttää tästäkin huolimatta, eikä katsoja jää kaipaamaan edes pelien tarjoamaa interaktiivisuutta.

Näyttelijöiden ammattitaitoinen heittäytyminen rooleihinsa tuo hahmoihin uskottavuutta ja yllättävää syvyyttäkin, vaikka kyseessä ovat vain legohahmot. Pelistäkin tuttu ja nokkela käsikirjoitus tukee hyvin hahmoja ja sen muutamat dialogikukkaset saavat aikaan naurun pyrähdyksiä jopa paatuneemmassakin katsojassa.

Elokuvan ulkoasu kaikessa omaperäisessä yksinkertaisuudessaan on hienosti huoliteltu. Legopalikoiden luoma koomisuus ja tyylikkyys ovat oivasti läsnä ja liiallisen efektirönsyilyn poisjättäminen osoittautuu mainioksi valinnaksi tehden elokuvasta selkeän, dynaamisen nautinnon. Tietokoneanimoinnin vahvuuksia ei kuitenkaan olla unohdettu ja tyylikkäät toimintakohtaukset ja painovoimaa uhmaavat kamera-ajot antavat mukavasti suuren elokuvan tuntua. Tätä tukee hienosti sävelletty musiikki, joka paranee entisestään hyödyntäessään alkuperäisiä Batman ja Superman elokuvien teemoja juuri oikeilla hetkillä.

Helposti aiheensa takia lasten "piirrettynä" pidettävä Lego-elokuva pitää sisällään enemmän kuin uskoisi. Vauhdikas ja hauska tarina omaperäisessä maailmassa on toteutettu ensiluokkaisesti, ja se tarjoaa viihdyttävää sisältöä vanhemmallekin yleisölle, olitpa pelannut peliä tai et. Tässä on hyvä mahdollisuus piristävän uudentyyppisen ja laadukkaan tietokoneanimaatiolajiin synnylle, josta tämä ensimmäinen elokuva on hyvä esimerkki.

Tämä on mainos:

Sujuvan elokuvan lisäksi, blu-ray -julkaisu saa pisteet lukuisista ääni- ja tekstivalinnoista (sis. suomi) sekä mukavasta määrästä ekstroja, jotka pitävät sisällään hauskoja legoanimaatioita sekä elokuvan pääanimoijan tarinan.

Lego Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite
Lego Batman: The Movie - DC Super Heroes UniteLego Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä