Suomi
Gamereactor
laitearviot

Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone

Lenovo Legionin näyttävä lippulaiva on lastattu niin hurjalla määrällä tehoa ja ominaisuuksia, että vuoden pelikoneesta ei ole epäselvyyttä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone

Lenovon Legion-sarjan koneet on räätälöity erityisesti pelaavaa kansaa silmällä pitäen vuodesta 2017 alkaen. Koneet pyrkivät sisältämään niin sanotusti kovinta rautaa ja laadukkainta komponenttia, jotta pelaaminen olisi mahdollisimman optimoitua. Uusimman Legion-malliston lippulaiva ei ole tässä poikkeus muistuttaen kilpailijoille, miksi juuri Lenovo Legion on kukkulan kuningas.

Lenovo Legion Pro 7i:n laatikko on jo itsessään varsin iso kun ottaa huomioon, että kyseessä on kannettava. Yllättäen laatikossa ei kuitenkaan ole kuin itse kannettava reippailla toppauksilla vuorattuna, virtalähde erillisessä laatikossa, muutamat perinteiset lippuset ja lappuset sekä mystinen pieni laatikko, johon palaan myöhemmin. Kannettava on noin 36 cm leveä, 26 cm pitkä ja 2,2 cm paksu. Materiaali on tyylikäs sekoitus alumiinia ja vahvaa muovia koboltin sinisellä viimeistelyllä, mikä tosin on aika herkkä keräämään sormenjälkiä pintaansa. Painoa laitteella on lähes kolme kiloa, ja 330 W virtalähdekin on tehokkaampi kuin useissa pöytäkoneissa. Kannettavan massiiviselle koolle on kuitenkin hyvä selitys.

Legionin lippulaiva on lastattu uusimmalla ja kovimmalla raudalla, mitä tällä hetkellä on saatavilla. Tehoja koneeseen antaa uunituore 13. sukupolven Intel® Core™ i9-13900HX -suoritin ja näytönohjaimena toimii äkäinen NVIDIA GeForce RTX 4090 16 GB:n RAM-muistilla. Kannettavan omana muistina on DDR5:tä 32 GB:n edestä, mistä tosin ei jää tilaa lisämuisteille ja kovalevytilaa on kaksi kertaa 1 TB SSD-muistia. Toisin sanoen Lenovo Legion Pro 7i on yksi markkinoiden tehokkaimmista kannettavista pelikoneista, mitä saatavilla on.

Tämä on mainos:

Legion Pro 7i:n 16" 16:10-kuvasuhteella ja 2560x1600-resoluutiolla oleva WQHD IPS LED-näyttö on suunniteltu kovaan menoon huikealla 240 Hz virkistystaajuudella, mikä on erityisesti FPS-pelaajille voittajavalinta. Legion on selvästi valinnut kannettavaansa ruudunpäivitysnopeuden 4K-resoluution sijaan. Tämä on loppujen lopuksi hyvä valinta, kun ottaa huomioon, että kyseessä on erityisesti pelikannettava. 16" näytöllä 4K-resoluutio pelikäytössä ei kuitenkaan olisi niin merkittävä etu nopeaan virkistystaajuuteen verrattaessa. Näytön 500 nitsin huippukirkkaus mahdollistaa HDR400-sertifikoinnin, joka laittaa hyvin kampoihin OLED-näytöille. Värikylläinen kuva on todella terävä ja vahvan kontrastinen, jonka laaja katselukulma mahdollistaa ruudun seuraamisen hieman sivummastakin.

Koneen tehoja testasin muun muassa pyörittämällä kovista laitevaatimuksista tunnettua Microsoft Flight Simulatoria laitteen natiiviresoluutiossa kaikki efektivalinnat kaakossa säteenseurantaa myöten. Peli rullaa todella sulavasti ilman mitään ongelmia. Samanlaisilla säädöillä kannettava pyörittää Doom Eternalia toista sataa kuvaa sekunnissa ja jopa Minecraft rullaa sujuvasti. Myös 4K-videomateriaalin leikkaus DaVinci Resolvella oli vaivatonta ja viiveetöntä eli suorastaan ihanteellista.

Legionin TrueStrike-näppäimistöllä saa optimaalisen vasteajan ja tarkkuuden painallukseen, koska haamupainallukset on saatu kitkettyä pois. Vähäisen 1,5 mm liikeradan ansiosta tuntuma näppäimistöön on mainio, ja näppäinkohtainen RGB-valaisu mahdollistaa selkeän käytön pimeässäkin, mutta ennen kaikkea se näyttää erittäin siistiltä. Näppäimistön valaisun lisäksi kannettavan etureunassa on erillinen valoviiva, joka antaa katu-uskottavaa pohjahohkaa laitteen etualalle. Aikaisemmin mainitsemani mystinen pieni laatikko kannettavan mukana sisältää neljä keraamista vaihtonäppäintä painikejärjestelmineen, joilla voi yksilöidä näppäinnäkymää entisestään tai vaikka optimoida WASD-napit tosipelaamista varten. Näppäimistön yhteydessä mainittakoon, että kannettavan hiiren paikkaa toimittava kosketuslevy tukee useampaa samanaikaista kosketusta, mutta on sen verran leveä, että se voi aiheuttaa vahinkokosketuksia kämmenestä näppäimistöllä pelattaessa.

Lenovo Legion Pro 7i:n muita ominaisuuksia on sisäänrakennettu 1080p-nettikamera Tobii Horizon-ominaisuudella, joka seuraa käyttäjän pään ja silmän liikkeitä ja hyödyntää niitä paremman eläytymisen luomisessa peleihin. Kameran kuva on laadukas eikä ala edes pahasti kohisemaan vähän pimeämmässäkään tilassa. Onkin outoa ja harmi, että laadustaan huolimatta sisäänrakennettu kamera ei ole yhteensopiva kasvojentunnistusominaisuuksien kanssa. Suojellakseen käyttäjän yksityisyyttä kameran saa kytkettyä näppärästi pois päältä kannettavan oikeasta sivusta olevasta mekaanisesta liukukytkimestä.

Tämä on mainos:

Hulppeista ominaisuuksista huolimatta Legion Pro 7i ottaa huomioon mahdolliset lisälaitteet lukuisilla liitäntämahdollisuuksillaan. Koneessa on neljä USB-A- ja kaksi USB-C-paikkaa, joista toinen on standardi 3 ja toinen standardi 4 (Thunderbolt) -liitin. Tämän lisäksi kannettavasta saa ulos kuvan esimerkiksi televisioon HDMI-liittimen kautta. Vaikka Legion Pro 7i ottaa vastaan myös WIFI- ja Bluetooth 5.1 -signaalia, on laitteeseen lisätty RJ45-liitäntä sekä 3,5 mm ääniulostulo optimaalisen ja katkeamattoman lähetyksen varmistamiseksi.

Käyttökokemuksena Lenovo Legion Pro 7i tuntuu jämäkältä. Paino jakautuu tasaisesti koko koneen alalle ja näppäimistössä on hyvä tuntuma. Kuitenkin tehoja vaativia prosesseja ajaessa kone kuumenee paikoittain jopa tuliseksi pohjasta, mikä vähentää mukavuusastetta ainakin sylikäytössä. Tuulettimet myös pöhisevät varsin kovaäänisesti. Onneksi kannettavassa on mukana kaksi 2 W Harmanin kaiutinta, joista lähtevä äänenlaatu on yllättävän laadukkaan kuuloinen. Laitteen 4cell-akku tyhjeni 100%:sta nollaan pelatessa noin 40 minuutissa, joten kauhean pitkiä pelisessioita ei ilman virtalähdettä Legionilla harrasteta. Virransäästöominaisuuksia säätäen tähän voi tosin tehdä jonkin verran muutoksia. Toisaalta akun sai ladattua puolilleen jo 20 minuutissa ja täyteen noin 50 minuutissa, mikä tuntuu varsin tehokkaalta.

Jos nyt jostain haluaa nillittää tämän tehomyllyn parissa, näin ammattimaisen raudan kanssa mukana tuleva Windows 11 Home -versio tuntuu aikamoiselta aliarvioimiselta ja valmiiksi asennetut turhat ohjelmat kuten McAfee Livesafe ovat vain noloa. Näytön 16:10-kuvasuhde ei myöskään ole ehkä se yleisin kuvasuhde pelaamisessa. Kuumeneminen ja tuulettimien kovaääninen pöhinäkin hieman häiritsevät ja kaiken biometrisen tunnistuksen, kuten sormenjälkilukijan tai kasvojentunnistuksen, puuttuminen tuntuu hieman halvalta ratkaisulta. Mutta kun miettii, miten monipuoliset liitännät koneessa on ja kuinka hurjat voimat laitteeseen on pakattu, ei Lenovo Legion Pro 7i:tä voi yksinkertaisesti kuin arvostaa. Tässä koneessa on potkua enemmän kuin isossa osassa pöytäkoneitakin. Ja vielä kun se on pakattu näin tyylikkääseen ulkonäköön näppäinkohtaisia RGB-valoja myöten, valintaa seuraavaksi koneeksi ei tarvitse enää hakea: se on tässä.

Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone
Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone
Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone
Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone
Lenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikoneLenovo Legion Pro 7i 82WQ0085MX on tehokas pelikone
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hullut tehot, tyylikäs ja laadukas valonäppäimistö, monipuoliset liitinmahdollisuudet, upea näyttö
-
Ei biometrisiä tunnisteita, kuumenee aika lailla, tuulettimista lähtee aikamoinen pöhinä, Home-versio Windowista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä