Suomi
Gamereactor
laitearviot

LG G3 65" on aivan omaa luokkaansa

Tämä on jo hieman absurdia, mutta LG:n uudesta MLA-teknologiasta on helppo pitää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

LG osaa tuottaa laatua OLED-televisioillaan. Kontrasti on mahtava, peliominaisuudet ovat upeat, käyttöliittymä kunnossa suurimmaksi osaksi ja itse televisiokin on ohut. Kilpailu on toki kovaa, kun vastassa ovat Samsung, Sony ja muut, mutta silti aina LG:n OLED-paneeleita on voinut suositella. G3 ei muuta tätä asiaa.

HQ

LG on tehnyt pieniä muutoksia niin sanottuun "Gallery Designiin", joka tekee televisiosta ohuemman. Näin kiinnityksen saa tehdyksi lähemmäksi seinää, ja lisäksi johdot saa laitettua kouruihin takana. Reuna on nyt metallia lasin ja muovin sijasta. Näin ollen sivusta katsottuna televisio näyttää erilaiselta. G-malli on edelleen saatavilla, ja on hankittava erillinen jalka, jos haluaa sijoittaa television huonekaluksi. Laitteisto on vertaansa vailla, mutta jostain syystä kaukosäädin on kehno. Toimiihan se, mutta parannus on tarpeen. LG on päivittänyt ohjelmiston nimeltä WebOS 23. Valikoiden suunnittelua on parannettu, ja painopiste on toiminnoissa mainosten sijasta.

Paneeli on LG:n oma OLED, ja entiseen malliin tuettuna ovat 120 Hz, Dolby Vision, HDR10 ja HLG kuin myös Dolby Atmos ja DTS. Tällä kertaa kyseessä on MLA OLED eli siis "micro lens array". LG:n mukaan kirkkaus parantuu, samoin kuin katsomiskulma ja energiatehokkuus. MLA optimoi valonkäytön, ja teoreettisesti G3 on jopa 2100 NITS pienillä alueilla, ja parannus on kokonaisuudessaan 30%.

Ja sehän toimii. Filmmaker HDR:n kanssa NITS-tulos oli yli 1500 NITS. LG on silti edelleen jäljessä esimerkiksi Samsungin mallia S95C. Parannus on silti 70% verrattuna aiempaan sukupolveen, ja tarkemmin sanottuna C2. Delta-E-tulos oli samoilla asetuksilla 2,8, mikä on vaikuttavaa sekin.

Kirkkaus auttaa elokuvien ja sarjojen ohella pelaamistakin. LG tarjoaa aiempaa enemmän mahdollisuuksia kuvan optimointiin, ja se näkyy niin Baldur's Gate III:ssa, Dead Space Remakessa kuin The Finalsissa. Kirkkaus, kontrasti, syvyys ja vasteaika takaavat sen, että LG tarjoilee sen parhaan kuvan ja varsinkin nyt MLA:n ansiosta.

Tämä on mainos:

Mukana ovat myös neljä HDMI 2.1 -paikkaa, ja kaikista saa 4K / 120 Hz. Sitten on vielä VRR, AMD FreeSync ja Nvidia G-Sync unohtamatta ALLM ja 8 ms syöttöviive käytettäessä Game Optimiseria Boost Modessa. Game Optimiserin käyttö pelatessa onkin erittäin suositeltavaa.

LG on parantanut omia kaiuttimiaankin, ja toimiihan se, vaikutusta erikseen tekemättä. Mutta jos on sijoittanut G3-televisioon, kannattaa tehdä pieni lisäsijoitus ja hankkia erillinen äänipalkki.

G3 on mahtava televisio. 65" malli maksaa rapia 3300 euroa, mutta rahoilleen saa vastinetta.

LG G3LG G3
Tämä on mainos:
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä