Suomi
Gamereactor
uutiset
Little Big Planet

Little Big Planetista vuoden paras

Aapeli-palkinnot jaettiin Figma-gaalassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Playstation 3:n veikeä Little Big Planet keräsi keskiviikkoiltana Figma-gaalassa kunniaa, kun tasohyppely palkittiin vuoden parhaana pelinä perinteisellä Aapeli-palkinnolla. Peli nousi ammattilaisraadin tiukassa tarkastelussa laadukkaan pelivuoden ykköseksi perinteisiä pelejä mielikuvituksellisemman sisältönsä ansiosta.

Raati ei ollut ainoa, jolta herui tunnustusta säkkipojille ja -tytöille. Little Big Planet palkittiin myös Gamereactorin lukijoiden vuoden pelinä. Kaikille avoin lukijaäänestys järjestettiin Gamereactorin nettisivuilla vuodenvaihteen tienoilla.

Playstation 3:n lisäksi muiltakin pelilaitteilta löytyi jännittäviä, huvittavia tai muuten vain rautaisia pelejä. Xbox 360:n vuoden peliksi raati nimitti Fallout 3 -roolipelin, Wiillä suurimman vaikutuksen teki jumppapaketti Wii Fit, ja pc:n ykkösnimeksi nousi nettiroolipeli World of Warcraftin Wrath of The Lich King -lisäosa. Karaokea monenkirjavaan tähtisikermään toi Singstar Abba nousemalla vuoden peliksi Playstation 2:lla.

Käsikonsoleilla raadin valinnat kohdistuivat Professor Layton and the Curious Villageen Nintendo DS:llä ja Pataponiin PSP:llä.

Samassa tilaisuudessa muistettiin myös erinomaiseen myyntimenestykseen yltäneitä pelejä kulta- ja platinalevyin. Playstation 2:n Singstar Suomirock oli vuoden 2008 myydyin peli lähes 80 000 kappaleen myynnillään. Saavutusta kirkastaa entisestään se, että peli olla kaupoissa vain reilut neljä kuukautta. Vastaavaan myyntivauhtiin ei ole yltänyt yksikään muu peli Suomen pelihistoriassa.

Pelivuosi 2008 oli kaiken kaikkiaan historiallinen. Suomessa myytiin 2,3 miljoonaa peliä arvoltaan 86,5 milj. euroa, mikä on 7 % enemmän kuin edellisvuonna. Neogamesin tekemän Finnish Game Industry -tutkimuksen perusteella Suomen pelimarkkinat ovat ohittaneet musiikin vastaavan myynnin kalenterivuoden 2008 aikana.

Ennätyksellinen pelivuosi näkyi jälleen myös myönnettyjen arvometallien määrässä. Gaalassa jaettiin yhteensä 78 platina- tai kultapelipalkintoa. Suomirockin lisäksi platinaan eli yli 20 000 kappaleen myyntiin ylsivät mm. Wrath of The Lich King, Grand Theft Auto IV, Wii Fit sekä tietysti SingStar Abba.

Platinalevyllä palkittiin kaikkiaan 33 peliä. Platinat jakaantuivat 19 konsolipelille ja 14 pc-pelille. Kultalevyn yli 10 000 pelin myynnillä sai yhteensä 45 peliä.

Kymmenen vuoden ikään ennättänyt Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys Figma ry juhlisti omaa juhlavuottaan esittelemällä uuden Peliluolan. Idealtaan Hall of Famea vastaavaan "legendojen luolaan" kutsutaan erityisistä ansioista pelialan kehittämisessä. Ensimmäiset Peliluolaan kutsutut ovat Vesa Artman, Petri Lehmuskoski, Tuija Lindén ja Sauli Numminen.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Little Big PlanetScore

Little Big Planet

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Media Moleculen tasohyppelypeli valloittaa konstailemattomalla asenteellaan ja täydellisellä luomisen vapaudellaan. Pelaajasta tehdään tasosuunnittelija tai jopa pelinkehittäjä.Ladataan seuraavaa sisältöä