Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G213 Prodigy -pelinäppäimistö

Pelaajan kalvonäppäimistö

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Mekaanisten näppäimistöjen kuuluvan takaisinpaluun jälkeen moni pelaaja allekirjoittanut mukaan lukien on palanut takaisin näihin klonksuviin, mutta täsmällisiin laitteisiin. Logitechin uusi G213 haluaa näyttää, että kalvonäppäimetkin sopivat pelaajan nakkisormien alle.

HQ

Ulkoasultaan G213 on varsin hillitty kokonaisuus. RGB-väreissäkään hohtaessaan se ei kiinnitä valtavasti huomiota, kiitos piljoonan lisänapin poissaolon. Mukana ovat lähinnä perinteiset äänenvoimakkuuden ja mediasoiton säätömahdollisuudet. Logitechin parantuneen hallintaohjelmiston kautta laitteen värien ja muiden ominaisuuksien säätö käy helposti. Pieni miinus tulee valtavan kirkkaista Num/Caps/ScrollLock -ledivaloista, joiden tielle on pakko laittaa joko teipinpala tai jotain muuta, sillä muutoin ne loistavat inhottavasti näkökentän alarajassa. Itse näppäinten kirkkautta saa onneksi säädettyä mieleisekseen. Joissakin tapauksissa peleiltä löytyy oma asetus värejä varten, jos sellaista optiota haluaa käyttää.

Roiskesuojatut näppäimet ovat varsin mukavia, hyvällä tavalla "tahmeita" pinnaltaan. Sormi pysyy siis hyvin kohdallaan eikä liukastele joidenkin näppäimistöjen tapaan. Tuntuma on mekaanista näppäimistöä pehmeämpi eikä aivan yhtä täsmällinen. Se on silti kaukana joitakin vuosia sitten pelimaailmaakin hallinneista kalvonäppäimistä, jotka etenkin käytön myötä muuttuivat inhan epämääräisiksi tuntumaltaan. Ääntä G213 tuottaa luonnollisesti mekaanista verrokkiaan vähemmän ja se sopiikin täten ympäristöön, jossa vaaditaan hieman hiljaisempaa käyttöääntä.

Vaikka tällaisen kalvonäppäimen tuntuma onkin parempi kuin ennen, suosin silti itse kevyimpiä mekaanisia näppäimistöjä niiden aavistuksen paremman täsmällisyyden takia. Näppäimistössä on myös kiinteä, kapeahko rannesuoja, jota ei voi siis ottaa irti. Tämä asettaa joissakin tapauksissa lisävaatimuksia monitorin ja pöydän väliselle tilalle.

Noin yhdeksänkympin hintaisena G213 ei ole suinkaan halpa hankinta. Jos kuitenkin kaipaat kohtalaisen hiljaista mutta täsmällistä näppäimistöä eikä mekaanisten nappien naksunta innosta, se voi olla kohtalainen panostus niin kirjoitus- kuin pelikäyttöönkin.

Tämä on mainos:
Logitech G213 ProdigyLogitech G213 Prodigy
Logitech G213 Prodigy
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kalvonäppäimiksi täsmällinen, hyvä pinnoite
-
Kallis, jää mekaanisista näppäimistöistä tarkkuudessaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä