Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G402 Hyperion Fury -pelihiiri

Maailman nopein pelihiiri, väittävät iskulauseet. Mutta mitä se oikeasti merkitsee?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kehuin aiemmin tänä vuonna Logitechin G502 Proteus Corea liki täydelliseksi pelihiireksi. Ainoastaan laitteen pienehkö koko ja soveltuvuus vain oikeakätisille synnyttivät kitkaa - ja olihan hiiri toki hintavakin. Nyttemmin markkinoille tullut G402 Hyperion Fury korjaa kolmesta kynnyksestä kaksi. Se ei muuta kätisyysasiaa, mutta tarjoaa G502:lle edullisemman vaihtoehdon, joka mukailee muotoilultaan enemmän Logitechin perinteistä pelihiirten linjaa.

HQ

G402 on kohdennettu erityisesti räiskintäpelaajille. Sitä markkinoidaan nopeimpana digirottana, mitä pelipöydillä on koskaan viilettänyt. Speksien mukaan hiiri pystyy lukemaan yli 420 tuumaa sekunnissa, koska optista sensoria avustetaan liikkeen tunnistavilla sensoreilla. Logitech kutsuu teknologiaa hienosti "fusion engineksi". G502 pystyy lukemaan 300 tuumaa sekunnissa. Toisaalta G402:n suurin herkkyys on rajoittunut kolmannekseen G502:n herkkyydestä. Numeroihin ei kuitenkaan kannata liikaa kiinnittää huomiota.

420 tuumaa näet vastaa matkaa, joka jää jalkapallokentällä maaliviivan ja pilkun väliin. Tuskin kukaan liikuttaa hiirtä tällaista haipakkaa. Logitech on ystävällisesti lisännyt Gaming Software -ohjelmistoonsa testerin, jolla voi koettaa, kumpi pettää ensin: pelaajan käsi vai G402:n teknologia. Pääsin parhaimmillaan vajaan 200 tuuman sekuntivauhtiin - ja sekin hiki hatussa hiirtä vispaamalla. G402 tukisi yli tuplasti nopeampaa liikettä.

G502 puski numeroita vastaavasti herkkyyden saralla. Sen 12 000 dpi:n rinnalla G402:n 4000 dpi voi vaikuttaa vähäiseltä. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että G502 on ääriasennossaan niin äkkipikainen, ettei moiselle herkkyydelle keksi käytännön tarkoitusta. 4000 dpi riittää pelaajalle kuin pelaajalle, ellei omaa jotain aivan spesifejä tarpeita suuremmalle asetukselle. Käytän ensisijaisena asetuksena vain 1600 dpi:n herkkyyttä. Tätä asetusta voi luonnollisesti säätää ylös- tai alaspäin Logitechin ohjelmistosta tai hiiren vasemman korvan sivuun liitetyillä pikanäppäimillä.

G502:n kätevimpiin ominaisuuksiin kuulunut "sniper-nappi" löytyy myös G402:sta. Niin kauan kuin peukalonappia pitää pohjassa, hiiri minimoi herkkyytensä mahdollistaen pikselintarkan tähtäämisen peleissä tai yksityiskohtien täsmällisen valinnan Photoshopissa. Hiiren kyljestä löytyvät myös perinteiset eteen- ja taaksenapit.

Tämä on mainos:

Numeraalisista eroistaan huolimatta G502 ja G402 käyttäytyivät silmämääräisesti identtisesti tummanruskeaksi laminoidulla testipöydällä. Molemmat perustuvat Logitechin Delta Zero -sensoriteknologiaan, vain teknologian sovellutukset ovat erilaiset. G402 ei esimerkiksi tue sensorin kalibrointia käyttöpinnan mukaan. Ominaisuuden arvo on kuitenkin peruskäytössä kyseenalainen. Kenties ääriolosuhteissa se voi paljastaa kyntensä, mutta testeissä G402 ei osoittanut sen enempää vikurointia kuin tuunattu G502:kaan. Kumpikin hiiri teki sen, mitä käskettiin.

Merkittävimmät erot laitteiden välillä syntyvätkin ulkoisista tekijöistä. G502 on hieman solakampi; G402 sopii paremmin koko kämmenen alle. G402 on kevyempi, mutta G502:n painopistettä voi muokata pohjaan lisättävillä painoilla. G502:ssa on nyöritetty USB-kaapeli; G402 luottaa pelkkään kumiletkuun.

G402:n heikoimmaksi osaksi paljastui rulla. Vaikka kelvottomaksi sitä ei voi haukkua, on ero tässä kohdin G502:een suurempi kuin muualla. Kevyt kumipyörä on rullailutuntumaltaan aavistuksen tunnoton, ja keskiklikkaus naksahtaa muovisesti. Rulla ei myöskään kallistu oikealle eikä vasemmalle, eikä sitä voi vapauttaa porrastetusta pyörittelystä sulavaan skrollailuun, mikä teki pitkien asiakirjojen selailusta vikkelää G502:lla. Toisaalta jos hiiriä ei käytä rinnakkain, G502:n parempaa rullaa ei välttämättä osaa edes kaivata.

Logitechilla on hiirimarkkinoilla nyt kaksi kovaa kärkeä. Noin 80 euron hintainen G502 on vaihtoehdoista monipuolisempi, säädettävämpi ja rahtusen laadukkaamman oloinen, mutta G402 ei tule kaukana perässä ja tarjoaa parikymppiä isoveljeään halvempana parempaa vastinetta rahalle. Lisäksi sen perinteinen, pullistettu muotoilu on ainakin omaan makuuni miellyttävämpi. Molempia kannattaa käydä kaupassa kokeilemassa, mikäli tällainen vain on mahdollista.

Tämä on mainos:
Logitech G402 Hyperion Fury
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tarkka ja nopea sensori, kätevä sniper-kytkin pidetty mukana, kämmeneen sopiva muotoilu, hyvä hinta-laatusuhde
-
Muovisen tuntuinen rulla, vain oikeakätisille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä