Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G502 X Plus Wireless

Käteen hyvin sopiva hiiri videopelaajalle, ja hintaakin on.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G502 X Plus Wireless

Laitearvioissani painotan aina aluksi yhtä asiaa: en koe olevani niin sanottu teknologinen eläin. Siksi keskityn arvioissani tarkkojen mittaustulosten sijasta siihen, miten helppoa laitteen käyttöönotto on, ja miten miellyttävää se tärkein eli varsinainen käyttäminen on. Onneksi juuri näissä kahdessa tärkeimmässä asiassa Logitech G502 X Plus Wireless onnistuu hyvin. Hintaa on sitten rapia 170 euroa.

Logitech G502 X Plus Wireless on pakattu vankan tuntuiseen pieneen laatikkoon, jossa on hiiren ohella ehkä tärkeimpinä USB-C-latausjohto ja USB-jatkosovitin. Hieman erikoisesti mukana tulee myös Logitechin tarra, ja vastaavasti käyttöohje on hyvinkin minimalistinen. Toisaalta käyttöohjetta ei välttämättä edes tarvitse, jos tarkoituksena on päästä vauhdilla käyttämään hiirtä. Langaton vastaanotin kiinnitetään paikalleen, ja hetken lataamisen jälkeen hiiri onkin jo täysin käyttövalmis. Painoa on 106 g. Hiiren voi siis tuntea, mutta liian raskaasta esineestä ei ole kyse. RGB-valotehosteilla akun luvataan kestävän noin 40 tuntia, mikä on ihan riittävästi.

Valotehosteita pääsee säätämään Logitechin omalla Logitech G HUB -ohjelmistolla, ja valinnanvaraa riittää. Rinnakkaisia profiileita saa peräti viisi erilaista niin halutessaan. Ominaisuus lienee käyttökelpoinen silloin, kun haluaa tuunata hiiren asetukset viimeisen päälle pelikohtaisesti. Ohjelmoitavia painikkeita on 13, ja ylimääräiset napit on aseteltu pitkin ja poikin hiiren pintaa ja sivuja. Toisin sanoen napit eivät kesken lopu.

Tämä on mainos:
Logitech G502 X Plus WirelessLogitech G502 X Plus Wireless

Hiiren kursorin herkkyyden säätö on odotetusti muokattavissa itselle sopivaksi. Lisäksi keskellä olevan rullan saa säntäilemään napsahduksilla tai ilman. Jos valitsee asetuksen ilman naksahduksia, kulkee rulla sellaista vauhtia, että oksat pois. On siis selvää, että hiiren herkkyyden pystyy säätämään tarpeen ja käyttäjän mukaan joko reilusti hitaaksi tai reilusti nopeaksi. Ja kaikkea siltä väliltä.

Kuten jo mainitsin, on laite erittäin helppo ottaa käyttöön, mutta silti suosittelen lämpimästi asetuksien kanssa puljaamista Logitechin oman sovelluksen avulla. Ja juuri se on tietysti ollut tarkoituskin, koska erilaisia säätövaihtoehtoja on näinkin runsaasti. Peruskäyttö vaikkapa toimistotyössä on sekin miellyttävää. Laite istuu erittäin hyvin käteeni, jonka sormet ovat varsin pitkät ja ohuet.

Hiirtään mielellään tuunaavalle videopelaajalle Logitech G502 X Plus Wireless on loistava ostos. Jos taas hiirtä tulee käytettyä lähinnä toimistotyössä, kannattaa suosiolla katsella jotain halvempaa mallia. Erilaisista säädöistä ja lisänapeista kun ei kannata maksaa, jos ei niitä aio käyttää.

Tämä on mainos:
Logitech G502 X Plus Wireless
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helppo asennus ja käyttöönotto, mukavasti erilaisia säätöjä ja asetuksia, sopii hyvin käteen, vankka pakkaus
-
Kallis, tavallisessa toimistokäytössä lisänapit ja muut tuunaukset jäävät käyttämättä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä