Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G705

Logitechin söpö pelihiiri

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G705

Logitechin G Aurora -mallisto kattaa hiiren, näppäimistön ja kuulokkeet. Niiden kantavana teemana ovat erityisesti miellyttävä, pehmeä ulkoasu ja melko pieni koko. Ensimmäisenä tarkastelussa on sarjan langaton G705-pelihiiri.

Valkoiseksi sumuksi nimetty värimaailma on esteettisesti miellyttävä. Valkoista kokonaisuutta rikotaan vaalean violettiin taittavalla korostusvärillä sekä laajasti muokattavalla RGB-valaistuksella. Hiiri on hyvin kevyt: painoa on ainoastaan 85 grammaa. Pienen kokonsa puolesta suurempikouraisilla pelaajilla tulee olemaan vaikeuksia, mutta itselleni pienikokoisuus on ainoastaan hyvä ominaisuus.

Painikkeita on kuusi, joka vastaa varsin hyvin modernin pelihiiren standardeja. Kahden peruspainikkeen lisäksi tarjolla ovat rullan painike, kaksi peukalopainiketta sekä liikenopeutta muuttava DPI-painike. Ylimääräisiä herkkuja ei siis ole tarjolla, mutta kaikki oletusominaisuudet ovat mukana. Makrojen muokkaus onnistuu näppärästi mukana tulevan ohjelmiston avulla.

Tämä on mainos:

Tuntumaltaan hiiri on hyvä, vaikkakin itselleni keveys on jopa hieman liiallista. Tämä on täysin makukysymys, mutta itse olisin nauttinut hieman tukevammasta rakenteesta. Materiaalivalinnat ovat hyvin yksinkertaisia: muovin lisäksi kumia on ainoastaan rullassa. Optinen sensori tarjoaa 8200 DPI:n tarkkuuden, mikä on varmasti riittävä jokaiselle amatööripelaajalle.

Logitech G705Logitech G705

Laitteiston voi yhdistää tietokoneeseen joko bluetoothilla tai erillisellä Lightspeed-mokkulalla. Näistä jälkimmäinen tarjoaa alhaisemman latenssin yhteyden ja soveltuu siten paremmin pelikäyttöön. Yhdistettävä laite on mahdollista vaihtaa pohjassa olevan painikkeen avulla, mikä osoittautui itselläni käteväksi tavaksi vaihtaa yhteyttä työ- ja pelikoneeni välillä ilman tarvetta kahdelle erilliselle hiirelle.

Akunkestoksi on luvattu noin 40 tuntia, mutta laitteiston aktivoitumisasetuksia on mahdollista säätää erillisen ohjelmiston avulla. Käytännössä asettamalla valaistuksen ja yhteyden deaktivoituminen 1-2 minuuttiin, on kestoaikaa mahdollista venyttää tätäkin pidemmäksi. Akku latautuu nopeasti USB-C-kaapelin avulla, eikä pelaamista tarvitse lopettaa latauksen ajaksi.

Tämä on mainos:

Logitechin G Hub -ohjelmisto tarjoaa varsin laajat mahdollisuudet muokata valaistusta, makroja ja muita asetuksia. Hauskasti valaistus on mahdollista synkronisoida kaikkien sarjan laitteiden kanssa, jolloin värimaailma säilyy samanlaisena kaikissa malliston laitteissa. Tämä on hauska ja pikantti yksityiskohta.

Sadan euron hintaluokassa hiiri on valitettavan kallis. Ominaisuuksiltaan ja erityisesti muotoilultaan tarjolla on mainio paketti, mutta viime kädessä kyseessä on ennemmin esteetikon kuin suorituskykyä hakevan pelaajan laitteisto.

Logitech G705
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Esteettisesti miellyttävä, hyvät muokkausmahdollisuudet ohjelmiston kautta
-
Kallis suhteessa ominaisuuksiin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä