Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech G815 on löyhien hattujen pilaama näppäimistö

Matalaprofiilinen näppis jättää ristiriitaisen loppufiiliksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech G815 on löyhien hattujen pilaama näppäimistö

Logitechin yksi matalimpia näppäimistöjä pääsi testiin valkoisen ja alumiinisen värisessä muodossaan. Tämän kalliin näppiksen perusominaisuuksiin kuuluu RGB-valaistus, matalat näppäimet ja lyhyt aktivointietäisyys painalluksen läpi menemiseksi. Mukana on myös mielipiteitä jakavat G-näppäimet sen vasemmassa laidassa, profiilinvaihtonapit ja mediaohjaimet.

Näppäimistön vaivainen 22 millin korkeus tekee siitä lähes puolikkaan perinteiseen täyskokoiseen malliin verrattuna. Se ei kuitenkaan ole erityisen kevyt metallisesta ja erittäin tukevan oloisesta rakenteesta johtuen. Valkoinen väri kiinnittää myös huomiota etenkin käytettyä mustaa pöytää vasten jopa hieman liikaakin. Valot ovat kohtuullisen kirkkaat, mutta normaalissa päivävalaistuksessa niiden pois kytkeminen antaa yllättäen parhaan kontrastin. Valkoinen näppäinhattu mustaan leikattuun kirjaimeen näkyy selkeästi kaikista kulmista LED-valaistuksen himmentyessä jonkin verran, mikäli näppäimiä ei tuijota aivan päältä. Laitteessa on myös USB-läpikulku, jos koneensa takaa on valmis uhraamaan kaksi USB-paikkaa.

Logitech G815 on löyhien hattujen pilaama näppäimistöLogitech G815 on löyhien hattujen pilaama näppäimistö
Tämä on mainos:

Logitechin omien G-pikanäppäinten asettelu vasempaan reunaan jakaa mielipiteitä. Toisaalta ne ovat näppärästi saavutettavissa, mutta useammin kuin kerran vasen käsi ajautuu niiden kohdalle CTRL- ja TAB-nappeja tavoitellessa. Näppäimistön ehdottomasti suurin ongelma on kuitenkin sen näppäinhatuissa erityisesti kirjoittamista ajatellen. Ne nimittäin vaappuvat ärsyttävästi sormen alla, ja hattuja voikin liikutella ja eri kulmiin melkoisen paljon ilman, että painallus rekisteröityy. Tämän seurauksena kirjoittamisessa on inhottavan epämääräinen tuntuma. Pelaamisessa ongelma on huomattavasti vähäisempi ja lyhyt aktivointietäisyys yhdessä matalan profiilin kanssa sopivat varmasti joillekin läppärimäisempään tuntumaan tottuneille. Muuten laadukkaassa näppiksessä tällainen kämmellys tuntuu erityisen oudolta. Lisäksi sen mukana ei tule rannetukea, joka heikentää käytettävyyttä kirjoittaessa.

Logitech G815 on ristiriitainen paketti laadukasta metallirunkoa ja löysiä näppäinhattuja. Sen heikot puolet liittyvät vahvasti nimenomaan kirjoittamiseen eikä pelaamiseen, joten mikäli noin 150 euron hintalappu ei hirvitä ja matalaprofiilinen näppäimistö on hakusessa, sen voi ottaa mukaan kaupan hyllyltä. Paljon kirjoittavan kannattaa etsiä oheislaitettaan muualta.

Logitech G815 on löyhien hattujen pilaama näppäimistö
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tukeva metallirunko, käyttö peleissä, kohtalaisen hiljainen
-
Löysät näppäinhatut, käyttö kirjoittaessa, hieman kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä