Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Lift

Uutta kulmaa tietokonehiirille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech Lift

Perinteinen tietokonehiiri ei ole muuttunut isolta osin sitten ensimmäisten prototyyppien. Pohjassa pyörivä pallo on vaihtunut laser- ja optisiin sensoreihin, mutta perusperiaatteet ovat häkellyttävän yhdenmukaisia. Kaksi isoa nappia etuosassa, tukku muita ympäri laitetta, ja enemmän tai vähemmän pyöristetty kotelointi. Ergonomisessa mielessä tämä ei ole kuitenkaan paras mahdollinen ratkaisu. Erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla yleensä vähän, ja tällä kertaa tarjolla on Logitechin Lift, joka kääntää hiiren kulman noin 45 asteeseen ranteelle mukavampaan asentoon.

Langaton hiiri pyörii paristoilla, joten se on sekä muotonsa että voimanlähteensä takia hieman raskaampi kuin perinteinen langaton perusmalli. Ote tuntuu varsin mukavalta, joskin pois opeteltavaa riittää vuosien perinteisten hiirien käytön jälkeen. Suuresta fyysisestä koostaan huolimatta Lift ei todennäköisesti istu kaikkein suurimpiin kouriin. Napit on sinänsä kyllä hyvin sijoitettu, mutta varsin pienelle alueelle hiiren etu- ja sivuosiin. Etuosan pintamateriaali on sileä ja hieman liukas, kun taas takaosassa on pehmeämpää materiaalia, joka tarjoaa enemmän otetta.

Logitech LiftLogitech Lift
Tämä on mainos:

Toimisto- ja työkäyttöön Lift mukautuu varsin mukavasti kohtalaisessa ajassa. Logitechin hallintaohjelmiston kautta herkkyyden voi asettaa haluamakseen, mutta muita merkittäviä säätömahdollisuuksia siellä ei ole. Ergonomisia hiiriä ei ole tehty varsinaisesti pelikäyttöön, mutta pitihän Liftiä kokeilla silläkin puolella. Hidastempoiseen strategiaan tai vuoropohjaiseen peliin Lift sopii varsin hyvin, vaikka osumatarkkuus tuntuukin hieman kärsivän - mitä todennäköisimmin tottumuksen puutteesta. Nopeammat FPS- ja taktiikkanaksuttelut sen sijaan ottivat selkeästi takapakkia oudon asennon käytöstä. Liftiä käytetään perinteistä hiirtä enemmän koko kädellä ja ranteella, joten jos olet tottunut kevyisiin pelivälineisiin ja hiiden liikutteluun pelkillä sormenpäillä, kulttuurishokki on melkoinen. Suurin osa hienomotoriikasta on nimittäin juuri siellä nakkien loppupäässä.

Logitech Lift on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jolla on varmasti paikkansa rasitusvammoista kärsivien tai niistä huolestuneiden kätösissä. Laatu on kohdallaan ja vaikka e-urheilu-uraa sen varaan ei kenties kannata rakentaa, Lift toimittaa pitkälti juuri sitä mitä lupaakin, joskaa ei yhtään sen enempää.

Logitech Lift
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Laadukas rakenne, nopea tottuminen toimistokäytössä
-
Ei suurikätisille, herkkyyden puute nopeissa peleissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä