Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Litra Glow -suoratoistovalo

Valaistusta tasapainottava mukava lisä suoratoistamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech Litra Glow -suoratoistovalo

Laitearvioissani painotan aina aluksi yhtä asiaa: en koe olevani niin sanottu teknologinen eläin. Siksi keskityn arvioissani tarkkojen mittaustulosten sijasta siihen, miten helppoa laitteen käyttöönotto on, ja miten miellyttävää se tärkein eli varsinainen käyttäminen on. Onneksi juuri näissä kahdessa tärkeimmässä asiassa Logitechin Litra Glow onnistuu kympin arvoisesti. Pisteenä iin päällä hintaakaan ei kokonaisuudella ole kuin rapia 70 euroa.

Valaisin on käyttövalmis suoraan paketista otettuna. Neliön muotoisen valaisimen taakse laitetaan 1,5 metrin mittainen johto, jonka toinen pää kiinnitetään tietokoneeseen. Sitten valo napsautetaan päälle, eikä mitään muuta tarvitakaan. Itse laitteessa on säädöt niin valon kirkkaudelle kuin lämmöllekin, ja molemmissa on viisi eri astetta. Helposti asennettavalla ja vielä helpommin käytettävällä ladattavalla työpöytäsovelluksella kirkkaus- ja lämmönsäädöt pääsee tekemään portaattomasti, jos kokee sellaiselle olevan tarvetta. Itse en moista kokenut.

Logitech Litra Glow -suoratoistovalo
Tämä on mainos:

Haluttu kirkkaus ja lämpöaste riippuvat tietenkin muusta valaistuksesta. Itselläni oli testissä valkea työpöytä, sen yllä kaksi lukulamppua ja toki sivulta ikkunasta tuleva päivänvalo. Nämä huomioiden Litra Glow'lla saa kätevästi tasapainotettua valaistuksen siten, ettei toinen puoli kasvoista ole pimeämpi, ja ettei valo tule liiaksi joko ylhäältä tai alhaalta. Säätövaraa ei määräänsä enempää ole, mutta toisaalta normaalioloissa ei ääripään säätöjä edes tarvitse. Litra Glow toimiikin loistavasti valaistuksen tasapainottajana suoratoistotilanteissa.

Valoa voi siirrellä ja käännellä varsin vapaasti, mutta kiinnitys on turhan heppoisen oloinen ja muovinen. Valoa ei nimittäin kiinnitetä mihinkään, vaan se laitetaan ainoastaan nojaamaan tukea vasten, eli yleensä näytön taakse käytössä olevan webkameran viereen. Ratkaisu toimii, mutta mistään pysyvästä asettelusta ammattimaisia lähetyksiä varten ei ole kysymys. Valittaa ei kuitenkaan kehtaa, koska valon käyttöönotto ja paikasta toiseen tarpeen mukaan siirtäminen ovat niin kertakaikkisen helppoja toimenpiteitä.

Logitech Litra Glow -suoratoistovalo

Logitech Litra Glow ei ehkä ole aivan välttämätön lisälaite, ja suoratoistamisen vakavasti ottavat todennäköisesti hankkivat vankemmalla laadulla olevia valaistusratkaisuja. Litra Glow on kuitenkin äärimmäisen helppo ja kätevä käyttää, eikä hintakaan päätä huimaa. Laite tekee loistavasti työnsä, eli toimii muun valaistuksen tasapainottajana suoratoistolähetyksissä tai vaikka työpaikan etäpalavereissa.

Tämä on mainos:

Jos siis suoratoistaminen ei ole ammatti, mutta samaan aikaan lähetyksiinsä haluaa panostaa edes hieman, kannattaa ehkä ainakin harkita Logitechin Litra Glow -valaisinta.

Logitech Litra Glow -suoratoistovalo
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ultrahelppo asennus ja käyttöönotto, muutaman asetuksen portaaton säätö sovelluksessa
-
Heppoisen tuntuinen laite, hutera kiinnitys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä