Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech MX Mechanical on monikäyttöinen toimistonäppis

Yhdistyy peräti kolmeen eri laitteeseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Logitech MX Mechanical on monikäyttöinen toimistonäppisLogitech MX Mechanical on monikäyttöinen toimistonäppis

Logitechin MX-sarjan näppäimistöt keskittyvät ensisijaisesti toimistotyöskentelyn tarpeisiin. Esittelyssä on sarjan täysikokoinen MX Mechanical -malli, jossa on mukana näppäimistön oikeassa laidassa olevat numeropainikkeet. Halukkaille tarjolla on myös pienempi numeropainikkeeton MX Mechanical Mini ja kalvopainikkeinen MX Keys -malli. Myös MX Mechanical -mallissa on kolme näppäimistömuunnelmaa: Clicky, Linear ja Tactile Quiet. Näistä tarkastelussa on taktiilinäppäimistö, joka on nimensä mukaisesti miellyttävän hiljainen toimistokäyttöä varten.

Laatuvaikutelma on erinomainen ensi hetkistä lähtien. Kehikko ei ole pelkkää muovia, vaan päällyslevy on ehtaa metallia. Tämä lisää mallin painoa hieman, mutta runsaan 800 gramman elopaino ei ole silti liian suuri. Väritys on yksinkertaisen erottumatonta mustanharmaata, aivan kuin päiväni toimistolla.

Väri-irrottelua ei ole tarjolla myöskään taustavaloissa. Näppäimet on valaistu yksinkertaisella valkoisella taustavalolla, jota ei ole mahdollista yksilöidä kuvioiksi. Valaistuksen käyttöä kannattaa harkita tarkkaan, sillä Logitech lupaa langattomalle näppäimistölle 10 kuukauden käyttöajan ilman valaistusta, mutta vain 15 päivän latauksen taustavalojen kanssa. Taustavaloissa on onneksi automaattinen akkua säästävä himmennys käyttämättömyyden aikana, mikä lisää käyttöaikaa. Akun loppuessa lataus tapahtuu USB-C-kaapelin avulla.

Tämä on mainos:

Näppäintuntuma on mainio ja lupausten mukaisesti vähä-ääninen. Kaltevuus on asetettavissa nollan tai kahdeksan asteen kulmaan ilman sen suurempaa säätövaraa. Harmillisesti paketin mukana ei tule rannetukea, mutta matalan käyttökulman vuoksi menetys ei ole hirmuinen. MX Keys -malliston mukana on mahdollista ostaa lisähinnasta rannetuki, mutta Logitechin sivut jättävät epäselväksi sen, miksi MX Mechanicalilla samaa vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Erityisenä hurraahuutona näppäimistön voi kytkeä peräti kolmeen eri laitteeseen Bluetoothin tai mukana tulevan yhteyspalikan kautta. Tämä on itselleni hyvin tärkeää, sillä vaihtaminen eri tietokoneiden välillä työpäivän aikana on hyvin helppoa. Näppäimistö sisältää kolme painiketta, joiden avulla käytettävän tietokoneen voi valita käden käänteessä.

Samaan näppäimistöön on paketoitu tuki Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että alariville on laitettu muokattaviin tiloihin asetettavia näppäimistöjä. Merkintöjen tulkinta vaatii hieman pään rapsuttamista, vaikka esimerkiksi Windows-painike on lopulta alarivillä. Tuplajärjestelmätuen ja kolmen ylimääräisen yhteyspainikkeen vuoksi esimerkiksi scroll lock -näppäin on siirretty hieman hämmentävästi aivan oikeaan laitaan numeronäppäinten yläpuolelle.

Pientä harmia tuottaa toimintonäppäinten sijoittaminen suoraan kiinni ylärivissä olevien numeronäppäinten päälle ilman pientä rakoa. Tämä pienentää näppäimistön kokoa marginaalisesti, mutta lihasmuistini ohjasi sormeni toistuvasti painamaan toimintopainikkeita, kun olen tavoitellut numeroita. Toimistotyössä tämä on kiusallista, ammuskelupeleissä taas elämän ja kuoleman kysymys.

Tämä on mainos:

Kokonaisuus puolustaa erinomaisesti paikkaansa monikäyttöisenä toimistonäppäimistönä. Pelikäytössä erityisesti muokattavuuden puute, vasteaika sekä jossain määrin myös valaistuksen rajoittuneisuus vähentävät käytettävyyttä. Toisaalta yhdistämällä näppäimistö kolmeen eri koneeseen voi nohevampi kaveri käyttää samaa näppäimistöä lennosta työ- ja pelikoneeseen yhdistettynä. Joka tapauksessa Logitech MX Mechanical on erinomainen juuri siihen käyttöön mihin se on suunniteltu: monipuoliseen useamman tietokoneen ympäristössä olevaan toimistokäyttöön.

Logitech MX Mechanical on monikäyttöinen toimistonäppisLogitech MX Mechanical on monikäyttöinen toimistonäppis
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jykevän tukeva, tukee kolmea laitetta
-
Ei sisällä rannetukea, toimintonäppäinten sijoittelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä