Suomi
Gamereactor
laitearviot

MacBook Air M3 ei tee juurikaan muutoksia

Applen uusi MacBook Air ei tee paljoakaan muutoksia, mutta ei siihen ole tarvettakaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Applen sylitietokoneet eivät ole olleet koskaan paremmin suunniteltuja, koottuja ja kilpailukykyisemmin hinnoiteltuja kuin juuri nyt. Siksi Apple ei ole paljoakaan muuttanut uusinta MacBook Air -malliaan. Kovinkaan runsaasti en olisi muutoksia edes toivonut. Näin ollen tästä arviosta muodostuu melkoisen lyhyt.

Applen malliin MacBook Airin käyttäjäkokemus on täysin ennallaan. Samat portit, sama hinnoittelu, sama Liquid Retina -näyttö 2880x1864 ja enimmillään noin 500 NITS ja peittona koko väriskaala P3. Lisäksi näyttö on edelleen 60 Hz, joskaan siihen ei juuri kiinnitä huomiota. Webcam on vankkaa laatua 1080p.

Näppäimistö on edelleen mahtava, ja kosketusalusta eli "trackpad" on tilava. M3-siru on tehokkaampi, mutta se ei vaikuta akun kestoon lainkaan. Kestoa on 15" mallissa vähintään 15 tuntia.

Tämä on mainos:

Uusi M3-siru on kahtena ydinvarianttina. Toisessa on kahdeksan ydintä (neljä suorituskyvylle ja neljä tehokkuudelle). Lisäksi voi maksaa kahdesta lisäsirusta. Neural Engine on osa 16-ytimistä sirua, ja koko komeus rullaa kaistalla 100 GB/s. Laitteeseen voi saada jopa 24 GB RAMia, ja jopa 2 TB tilaa. Nämä ovat kuitenkin osa sirua, joten muutoksia ei voi enää jäljestä päin tehdä.

CineBench R24 -testi on optimoitu Apple Siliconille. Tuloksena oli 14% hyppäys yhdelle ytimelle ja 12% moniytimiselle. GPU-tulos melkein tuplaantui yli 3000. 13 sekuntia lähti Handbrake-testissä, ja GeekBench 6 osoitti saman nousun kuin CineBench. Synteettisiä tuloksia Intelin Core Ultralla ei vielä ole, mutta verkon tietojen mukaan Apple on hyvällä mallilla. Jos siis oma työskentely on säädetty Applelle sopivaksi, saavuttaa Airilla parempia tuloksia kuin Dell XPS 14 Core Ultralla 7 H155. M3 ei toki pärjää RTX 4050:lle. Lämpöä ei liiaksi synny, eikä meluakaan.

Tuloksena on siis laite, joka on ohut, kevyt, hyvin tehty ja tehokas. Air ei ole se Applen vaikuttavin sylitietokone, mutta kuitenkin se tärkein. Apple ymmärtää, miten sylitietokone kuuluu tehdä.

MacBook Air M3MacBook Air M3
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä