Mad Catzin tuotteet tunnetaan futuristisesta, lähes kyberpunkmaisesta designista. Muotokieli on skandinaavisen minimalismin vastakohta, sillä laitteistojen look on täynnä erilaisia kulmikkaita ja robottimaisia elementtejä. Kymmenkunta erilaista tuotetta sisältävä hiirisarja R.A.T on siirtynyt seuraavalle tasolle - uuden sarjan nimi on niinkin luova kuin B.A.T.
Sarjan ensimmäinen hiiri B.A.T. 6+ on kelvollinen esitys. Erilaisten ulokkeiden ja vimputtimien määrä ei ole aivan yhtä kreisi kuin joillain muilla sarjan tuotteilla, mutta kulmikkaan karhea look on vetoava. Koristevalaistus on piilotettu muovikuoren alle, josta se pilkottaa ainoastaan hieman. 1,8-metrinen punottu johto on laadukkaan oloinen.
Kyseessä on keskiraskas hiiri, joka painaa 115 grammaa. Suunnittelu on toteutettu symmetrisesti, joten myös vasenkätiset pystyvät käyttämään hiirtä täysipainoisesti. Kaksi peukalopainiketta jäävät käytännössä käyttämättä, sillä peukalopainikkeet sijaitsevat molemmilla puolilla samassa kohdassa. Tämä merkitsee sitä, ettei niitä pysty käytännössä saavuttamaan mukavasti pikkurillillä.
Vastaus erilaisien otetyylien tarjoamiin haasteisiin löytyy vaihdettavilla komponenteilla. Kämmentuki sekä sivuilla sijaitsevat siivekkeet ovat vaihdettavia. Paketin mukana tulee kaksi erilaista vaihtoehtoa kämmenen korkeudelle sekä sivuosille. Kämmenotteella pelaavat voivat käyttää matalampaa korkeutta, kun taasen kynsiotteella pelaavat arvostavat kättä korkeammalle ohjaavaa vaihtoehtoa.
Sivusiivekkeet ovat tarjolla kapeampana ja peukalotuellisena leveämpänä mallina. Pienikätisenä pelaajana jopa kapeimmat mahdolliset ratkaisut olivat hieman suuria, joten aivan loputtoman suuria muokkausmahdollisuuksia komponentit eivät tarjoa. Kiinnitys on toteutettu magneeteilla, jotka vaikuttivat riittävän jykeviltä ainakin normaalissa pelikäytössä.
Ohjekirja ja markkinointi lupaavat käytössä olevan kymmenen ohjelmoitavaa painiketta. Tölvästelin hiirtä, ohjekirjaa ja verkkoa pitkään löytääkseni nämä painikkeet - lopulta osoittautui, että Mad Catz laskee hiiren rullaamisen ylös- ja alaspäin kahdeksi erilliseksi painikkeeksi. Hämmentävää. Oikeasti tarjolla ovat siis kaksi hiiren painiketta, kaksi peukalopainiketta molemmilla puolilla, rullan painike sekä tarkkuutta muuttava DPI-painike. Koska toisen puolen peukalopainikkeita on hankalaa käyttää, on tositoimissa painikkeita käytännössä kuusi. Tämä on sinänsä riittävä määrä muille kuin koville makrottajille. Ohjausprofiileja ja valaistusta on luonnollisesti mahdollista muokata tarpeiden mukaan ohjelmiston avulla.
Teknisiltä ominaisuuksiltaan hiiri on odotusten mukaisen korkeatasoinen. Hiiren DPI on 16000, mikä riittää enemmän kuin hyvin kenen tahansa pelaajan vaatimuksiin. Valmistaja lupaa kahden millisekunnin vasteaikaa ja 60 miljoonan klikkauksen elinaikaa, mikä kuulostaa varsin vakuuttavalta. Mekaanisen kliksahduksen tuntuma on miellyttävä ja äänekäs. Räiskintäpelitestailuissa hiiri toimi oikein mainiosti, vaikkakin eroa useamman millisekunnin vasteaikoihin on amatööripelaajana vaikeaa erottaa.
Hintataso on asetettu korkeammalle premium-tasolle yli 100 euron luokkaan. Tällä hintatasolla sopii toivoa, että kestävyys on vastaavalla tasolla. Epäminimalistiset ratkaisut voivat tarkoittaa helposti sitä, että hiiren kolojen puhdistaminen on vaikeaa. Tätä en lähtenyt ehdoin tahdoin testaamaan, vaikka kokemus onkin osoittanut, että jo vuodessa hiiret ja näppäimistöt keräävät mönjää ihan vain irtoavasta ja hikoilevasta ihosta.
Yleisvaikutelmani on se, että Mad Catzin tuotteissa maksetaan muotoilusta. Tämä on hyväksyttävää, sillä kyborgimainen tai batmobilemainen ulkoasu on oikeasti varsin komea. Mekaaniset painikkeet ja nopea vasteaika ovat myös vakuuttavia, joten jokainen saa itse päättää, onko B.A.T. 6+:n hinta-laatusuhde riittävän hyvä omia tarpeita varten.