Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Maija Mehiläinen ja hunajakisat

Maija Mehiläinen ja hunajakisat

Positiivinen koko perheen animaatio.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vanhemman polven edustajat muistavat Maija Mehiläisen animaatiosarjasta, jota esitettiin Suomen televisiossa 1980-luvun jälkipuoliskolla. Kyseinen sarja pohjautui alun perin vuonna 1912 julkaistuun satuun Die Biene Maja, jonka on kirjoittanut saksalainen Waldermar Bonsels. Maija koki uuden tulemisen vuonna 2014 julkaistussa animaatioelokuvassa, ja nyt on saatu Blu-raylle asti jatko-osa Maija Mehiläinen ja hunajakisat. Luvassa on vajaan puolentoista tunnin ajan erittäin hyvin perheen pienimmille sopivaa positiivista viihdettä.

Yleensä modernit animaatiot huomioivat myös aikuiskatsojat esimerkiksi sellaisilla viittauksilla historiaan tai muuhun populaarikulttuuriin, joita lapsi ei vielä ymmärrä. Lisäksi Blu-ray-julkaisussa on yleensä mukana myös se alkuperäinen ääniraita. Kumpaakaan näistä ei ole tehty Maija Mehiläisen jatko-osalle. Itse tarina on hyvinkin suoraviivainen lasten satu, valittavana on ainoastaan neljä ääniraitaa pohjoismaisilla kielillä, ja lisämateriaalit puuttuvat kokonaan. Suomalainen dubbaus on tehty hyvin, mutta tällainen vaihtoehtojen puuttuminen on ärsyttävää.

Tarina tuo erehdyttävästi mieleen Ben-Hurin valjakkokisat. Kulmakunnan suurin pesä Pörinälä järjestää kisat, joihin osallistuvat lähialueen muutkin pesät. Muiden mukana kutsun saa Maija Mehiläisen pesä Unikkoniitty. Paikan päällä sekalaiset joukkueet joutuvat kisaamaan toisiaan vastaan erilaisissa tehtävissä, ja voittajalle on toki luvassa mainetta ja kunniaa. Aikaansaava ja helposti innostuva Maija värvää skabaan Villen lisäksi muitakin, ja sitten on aika lähteä keräämään mainetta Unikkoniitylle. Odotetusti kunnianhimoinen Pörinälä aikoo turvautua vilunkiin voiton varmistaakseen, mutta korkeamoraalinen Maijan joukkue ei moiseen sorru.

Elokuva etenee helposti seurattavasti alusta loppuun sujuvalla tahdilla. Rytmitys on suorastaan täydellinen, ja sanoman helppoa vastaanotettavuutta korostaa naseva dialogi. Animaatiojälki on kirkasta sisältäen runsaasti pastellisävyjä ja pyöreitä muotoja. Aikuiselle tarjolla ei ole mitään sen syvällisempää, mutta ainakin leffan parissa viihtyy koko sen keston ajan. Lapsille tarjotaan jokseenkin kulutettuja arvoja reilun pelin merkityksestä ja ystävien huomioon ottamisesta.

Kuten jo tuli mainituksi, ei lisämateriaaleja ole lainkaan. Tämä on sääli, sillä nykyajan katsojille Maija Mehiläinen on todennäköisesti hieman oudompi tuttavuus, vaikka itse tarinalla on jo ikää yli 100 vuotta. Jonkinlainen katsaus kirjailijaan ja Maija Mehiläisen historiaan olisi tehnyt hyvää.

Tämä on mainos:

Maija Mehiläinen ja hunajakisat on miellyttävä lasten animaatio, joka ei valitettavasti huomioi aikuisempia katsojia millään tavalla.

Maija Mehiläinen ja hunajakisatMaija Mehiläinen ja hunajakisat
Maija Mehiläinen ja hunajakisatMaija Mehiläinen ja hunajakisat
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä