Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
uutiset

Markkinaoikeus hylkäsi Hedman Partnersin vaatimukset

Vapauttava tuomio piratismikirjeen saaneelle, oikeudenkäyntikulut kantajien maksettavaksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Markkinaoikeus MAO antoi tänään vapauttavan tuomion ns. "kiristyskirjeen" saaneelle epäillylle. Tuhansia vastaavia kirjeitä lähettänyt, kantajana toiminut asianajotoimisto Hedman Partners joutuu täten maksamaan omat ja vastaajan oikeudenkäyntikulunsa, jotka ovat nousseet yli 50 000 euron mittaluokkaan.

Markkinaoikeus katsoii kantajien näytön riittämättömäksi siitä, että vastaaja olisi itse ladannut kyseiset Black Sails -sarjan jaksot ja A Walk Among the Tombstones -elokuvan sekä jakanut sitä eteenpäin vertaisverkon välityksellä. Sarjan kohdalla kantajana toimi Crystalis Entertainment UG ja elokuvassa Scanbox Entertainment A/S.

Pitkällinen ja kokonaisvaltainen selvitys päätöksestä löytyy MAO:n sivuilta. Seuraavaksi luvassa lienee valitusoikeuden selvittäminen korkeimpaan oikeuteen asti. Tekijänoikeudella suojattujen aineistojen jako internetissä on laitonta, mutta tässä tapauksessa kantaja ei kyennyt osoittamaan syyllisyyttä. Lisäksi kantajan oikeus vaatia korvauksia kyseenalaistettiin ainakin Black Sailsin tapauksessa, sillä kyseisen sarjan levitysoikeudet ovat HBO Nordicilla, joka ei liittynyt käynnissä olevaan oikeusjuttuun.

Oikeusjutusta ja sen seuraamuksista on keskusteltu laajasti sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi Muropaketin foorumilla.Ladataan seuraavaa sisältöä