Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
uutiset

Microsoft luottaa siihen, että Activision Blizzardin kauppa toteutuu

Toimitusjohtaja toivottaa kilpailun tervetulleeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tammikuussa Microsoft ilmoitti ostavansa itselleen Activision Blizzardin. Prosessissa kestää kuitenkin pitkään, ja kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2023 puolivälissä. Joillakin markkina-alueilla on kuitenkin esitetty täydentäviä kysymyksiä, ja varsinkin Sony on argumentoinut sen puolesta, ettei kaupan tulisikaan toteutua. Microsoftilla ei kuitenkaan tunnuta olevan huolissaan.

Microsoftin toimitusjohtajaa, Satya Nadellaa, haastatteli Bloomberg. Nadella kertoi olevansa hyvin luottavainen kaupan toteutumiseen. Ja mikäli kyse on kilpailusta, tulkoon kilpailu.

"Of course, any acquisition of this size will go through scrutiny, but we feel very, very confident that we'll come out."

"So if this is about competition, let us have competition."

Keskustelu on pyörinyt varsinkin Call of Dutyn ympärillä, ja Sonyn mukaan pelisarjan siirtymisellä Microsoftin hallintaan olisi negatiiviset vaikutukset pelialan tulevaisuuteen. Toisaalta Playstationilla on ollut yksinoikeudellista sisältöä Call of Dutyyn melkein vuosikymmenen ajan, ja Microsoft on jo ilmoittanut kunnioittavansa Sonyn tekemiä diilejä Activision Blizzardin kanssa. Xbox-pomo Phil Spencer on niin ikään sanonut, että Call of Duty nähdään vielä useita vuosia Playstationilla.

Microsoft luottaa siihen, että Activision Blizzardin kauppa toteutuu


Ladataan seuraavaa sisältöä