Suomi
Gamereactor
laitearviot

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000 on todellinen luksusnäppäimistön ja hiiren yhdistelmä. Siitä kertoo jo yli 200 euron hinta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000:n hiiri ja näppäimistö ovat molemmat langattomia ja ladattavia. Langaton yhteys on toteutettu bluetoothilla ja pakkaukseen kuuluu usb-vastaanotin. Ladattavuus on toteutettu kätevällä tavalla, hiiren ja näppäimistön akut ovat tavallisia AA-koon akkuja. Hiiri nielaisee yhden akun ja näppäimistö kaksi, 2000 mAh -akut kuuluvat niin ikään pakettiin. Lataus hoituu pöydällä pidettävällä laturilla, joka kytketään verkkovirtaan ja haluttaessa tietokoneeseen usb-johdolla, jolloin laturi toimii myös neljän usb-portin keskittimenä. Hiiri asetetaan latautumaan laturin tasolle ja näppäimistön latauskoskettimet alkavat imeä virtaa tönäisemällä näppäimistön kiinni laturin laitaan.

HQ

Hiiren yläpinta on miellyttävän tuntuista ja ylellisen näköistä harjattua alumiinia. Hiiri on muotoilultaan symmetrinen, joten se sopii yhtä hyvin vasen- ja oikeakätisille. Pelaamiseen hiiri ei ole parhaasta päästä, sillä sen nelos- ja vitosnapit on sijoitettu hiiren molemmin puolin. Kätisyydestä riippuen jommankumman käyttö on siis hankalaa pelin tiimellyksessä, muttei mahdotonta. Hiiren rulla on sekä kallistettavaa että klikattavaa mallia, mutta koska itse pyöritysliikkeessä ei ole pykäliä, on rullan käyttöarvo peleissä heikko. Etenkin yksittäisten napinpainallusten käyttö rullalla on riskialtista, sillä herkkä rulla saattaa päättää tulleensa pyöritetyksi, vaikkei pelaajan sormi olisi rullaa edes hipaissut. Ajoittain osoittimen liike takkuilee hetken, mikä tuntuu vaivaavan kaikkia Microsoftin langattomia hiiriä.

Myös näppäimistössä on ylellisen metallin tuntu ja ulkonäkö. Näppäimistö on myös hyvin ohut, alle kaksi senttiä. Kirjoitustuntumaltaan näppäimistö vastaa hyvää kannettavan tietokoneen näppäimistöä. Näppäinasettelu kaareutuu hieman, mikä on pelkkää plussaa. Kaikkein pöyhkeintä näppäimistössä on sen miellyttävä vaalea taustavalo, joka syttyy automaattisesti ympäristön hämärtyessä. Valo ei suinkaan helota kaiken aikaa yksin pimeässä, vaan syttyy automaattisesti käyttäjän lähestyessä näppäimistöä. Valo tosiaan syttyy jo ihmisen viedessä kätensä lähelle näppäimistöä. Vaikutelma on lyhyesti sanottuna scifi. Harvalle näppäimistölle voi antaa pisteitä elämyksellisyydestä, mutta tälle voi. Valon kirkkautta voi myös säätää manuaalisesti.

Näppäimistöön kuuluu myös joukko Vistan ja Media Centerin erikoisnäppäimiä sekä hiiren toiminnot. Hiiren napit ovat kätevästi näppäimistön vasemmassa laidassa ja oikeassa laidassa on laattamainen ristiohjain, jonka tilan voi valita kytkimestä joko kosketuslevyksi tai hiiren osoitinta ristiohjaimella liikuttelevaksi. Jälleen aika scifi ratkaisu, joka myös toimii mainiosti. Viimeisen pröystäilylisän näppäimistö saa funktionäppäimistä, jotka ovat vain painatuksia kosketusherkällä pinnalla. Kosketusherkät näppäimet eivät yleensä ole parhaimmillaan peleissä olemattoman tuntumansa takia, mutta tässä tapauksessa ne ajavat asiansa myös pelikäytössä.

Pelinäppäimistöksi Wireless Entertainment Desktop 8000:n näppis ei olekaan hassumpi, vaikka on toki selvää jo nimen puolesta, että näppäimistö on suunniteltu ennen kaikkea mediakäyttöön ja olohuoneen trendikkään sisustuksen osaksi. Suurin valituksen aihe pelikäytössä on erillisen numeronäppäimistön puute. Numeronäppäimistön toiminnot on toteutettu kannettavien tietokoneiden tapaan Fn-vaihtonäppäimellä kirjaimiston oikeaan laitaan.

Tämä on mainos:

Hieman yllättäen sekä hiiren että näppäimistön viimeistelystä löytyi pieniä laatuongelmia. Hiiren kiiltävä Microsoft-teksti lohkeili reunoistaan jo viikon käytön jälkeen. Teksti vaikuttaa olevan tehty ohuesta metallilastusta. Myös näppäimistön joissakin kirjainten merkinnöissä alkoi näkyä kulumisen merkkejä noin kuukauden käytön jälkeen, tosin paljon pelaavan ja kirjoittavan pelitoimittajan käyttö on todennäköisesti raskaampaa kuin mitä keskimääräinen olohuoneen mediamikro kokee. Vaalean näppäimistön alalaitaan ehti myös muodostua pienet tummentumat ranteiden kohdalle, joten väritys tai pintamateriaali ei ole niiltä osin paras mahdollinen ainakaan jokapäiväisen käytön tapauksessa.

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000 on tietyssä mielessä yli 200 euron hintansa väärti. Etenkin näppäimistö on erinomainen, ja ladattavuuden ja langattomuuden yhdistelmä on edelleen harvinainen. Puhtaasti pelikäytössä paketti kärsii lähinnä hiiren rullan pykälättömyydestä ja erillisen numeronäppäimistön puutteesta, mutta kyllä tällä setillä vedettiin monet raidit World of Warcraftissa.

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
Tämä on mainos:
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
ylellisyys, laatu, ulkonäkö, käyttötuntuma, näppäimistön valaistus, langattomuus ja ladattavuus samassa
-
hiiren rullan pykälien puute, numeronäppäimistön puute, kauneusvirheet toiminnassa ja viimeistelyssä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä