Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Midnight Special

Midnight Special

Steven Spielbergin tieteiselokuvien jalanjäljissä, mutta vuosikymmeniä myöhemmin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Viime vuosituhannen puolella Steven Spielberg kunnostautui tekemällä tieteiselokuvia, joissa oli mukava idea, mutta yleensä mitään sen syvällisempää pohdintaa niissä ei ollut. Mieleen tulevat etsimättä E.T., 8. kadun ihme (Batteries Not Included) ja Kolmannen asteen yhteys. Vuosikymmeniä myöhemmin samaa tekee nyt ohjaaja Jeff Nichols leffassaan Midnight Special. Ongelma on siinä, että vastaavia on nähty jo runsaasti aiemminkin.

HQ

Midnight Special kertoo pakomatkasta. Kenraali Zodin roolista Man of Steelissä muistettava Michael Shannon näyttelee isää, joka aikoo auttaa erityislapsensa Altonin turvaan niin armeijan kuin erikoisen uskonnollisen kultinkin ulottuvilta. Valtion puolella juttua tutkii Star Warsin Kylo Renina muistettava Adam Driver, ja mysteerisen pikkupojan äitinä kunnostautuu Spider-Manin Mary Janena muistettava Kirsten Dunst. Harmillisesti koko elokuvan mielenkiintoisin anti on juurikin sen näyttelijöiden muut roolisuoritukset.

Miksi sitten Alton-poika on niin kiinnostava eri tahojen mielestä? Hänen silmistään lähtee valoa, räjähdyksiä sattuu, taivaasta putoaa meteoriitteja, maanjäristyksiä tapahtuu ja omakotitalo saattaa mennä päreiksi. Poika siis mielletään aseeksi, ja sehän ei käy päinsä. Armeijan kiinnostuksen vielä ymmärtää, mutta tyystin hämäräksi jäävän uskonnollisen kultin rooli tuntuu ylimääräiseltä ja tarpeettomalta.

Elokuva etenee pakomatkan merkeissä varsin odotettuja polkuja. Lopuksi saavutetaan jonkinlainen hämärä loppuratkaisu, mutta mitään aidosti selittävää ja tyydyttävää ei anneta. Kaiken kaikkiaan kyseessä on ihan ammattitaidolla kerrottu tarina myös tehosteiden puolesta. Ongelmana on se varsinainen tarina, joka ei onnistu tekemään vaikutusta oikein mitenkään. Ajatuksia se hieman herättää katsojassa, mutta loppuratkaisun jäädessä vajaaksi ei näkemäänsä jaksa kauaa miettiä.

Lisämateriaalit ovat joukko lyhyitä pätkiä, joissa tekijät käyvät läpi elokuvansa tarinaa ja sen erilaisia henkilöhahmoja. Painopiste ei siis ole elokuvan tekemisessä, vaan itse tarinan avaamisessa katsojalle. Moinen on katsottava puutteeksi, sillä leffan olisi itsessään pitänyt olla riittävä selittämään juonen auki.

Tämä on mainos:

Kyllä Midnight Specialin kerran tylsän iltansa viihteeksi katselee, mutta sen ihmeempiä ei siitä käteen jää.

Midnight SpecialMidnight SpecialMidnight Special
Midnight SpecialMidnight Special
Midnight Special
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Midnight Special

Midnight Special

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Steven Spielbergin tieteiselokuvien jalanjäljissä, mutta vuosikymmeniä myöhemmin.Ladataan seuraavaa sisältöä