Suomi
Gamereactor
uutiset
Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons, tulevaisuus tuo mukanaan erilliset kaudet

Ensimmäinen The Cloudy Climb lisää mukaan enemmän yksin pelattavaa sisältöä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Minecraft Dungeons oli se toinen puheenaihe Minecraft Live 2021 -tilaisuudessa, sillä pelinkehittäjät eivät ole vielä päättäneet työtään pelin parissa. Jotta vanhat pelaajat saadaan palaamaan astialle, Mojang Studios esittelee pian Seasonal Adventuresin. Tavallinen hahmonkehitys saa rinnalleen maksullisen kausipassin nimeltä Adventure Pass. Teoriassa homma toimii näin: pelatessa tekee duunia viikkohaasteiden suorittamiseksi, kuten esimerkiksi käyttäen sata parannusjuomaa, keräten tietyn verran smaragdeja tai tappamalla tarpeeksi luurankoisia jousimiehiä. Tehtäviä suorittamalla Adventure Rank kasvaa, jolla sitten avautuu kaikkea kivaa.

Kosmeettisten tuunailuesineiden lisäksi mukana on kultaa ja smaragdeja palkkiona antamassa lisää intoa pelaajille. Mojang tähdentää, että kausipassin kautta edistyminen on puhtaasti kosmeettista, kuten avaten käyttöön lemmikkejä, viittoja, "skinejä", emote-eleitä ja flair-tehosteita. Näitä flaireja ilmaantuu säännöllisesti esimerkiksi kokemustason karttuessa tai erikoisen pahiksen päiviltä päästämisen jälkeen. Kaudet toki vaihtuvat säännöllisesti, joten Mojang antaa kiireisemmille pelaajille jossain vaiheessa mahdollisuuden saada auki vanhat Adventure Passin kamat. Näin ollen sitä edistymistä ei menetä, sillä aukeamatta jääneet palkinnot saa sitten myöhemmin aukaistuksi.

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeonsin ensimmäinen kausi on nimeltään The Cloudy Climb, joka perustuu uuteen malliin. Tärkein uusi lisäys on (sen kaksihaaraisen hahmonkehityksen ohella) uusi yksinpelitila nimeltä The Tower. Nyt luodaan väliaikainen uusi hahmo, ja taistellaan läpi kerroksien tietyn matkan verran. Ja maisemat ovat ennalta määrättyjä. Pelaajaa odottaa runsas joukko pahiksia, pomovastuksia ja ehkä muutama ystävällinenkin tuttavuus.

Jokaisen tason jälkeen voi tallentaa ja ottaa vastaan varusteita omalle väliaikaiselle hahmolle, jonka jälkeen voi suunnata syvemmälle luolastoon. Oma suoriutuminen määrittää varusteiden laadun, jotka siis saa lopuksi auki omalle pelihahmolle. Jos sattuu kuolemaan kesken kaiken, voi yrittää uudelleen, mutta se "lootti" on vähemmän mahtavaa sitten. Tällä hetkellä Mojang suunnittelee tarjoavansa pelaajille uuden tornin joka toinen viikko, mutta tahti voi myöhemmin muuttua. Studio kuvailee The Toweria hyväksi keinoksi edistää omaa Adventure Rankia.

Mojang ei kertonut tarkkoja tietoja, mutta kausien mukaan tuominen tekee selväksi, ettei Minecraft Dungeonsin matka ole vielä lopussa. 2. marraskuuta saakka voi ottaa osaa Halloween-tapahtumaan Spookier Fall, jolla saa auki vuodenaikaan sopivaa kivaa. Mikäli kirjautuu sisään peliin ennen tapahtuman päättymistä, saa luurankohaarniskan ja kurpitsapään. Muutakin kivaa on oletettavasti luvassa tulevaisuudessa.

Minecraft Dungeons
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä