Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Minuscule - Les mandibules du bout du monde

Minisankarit 2 - matkalla maailman ääriin

Elokuva toimii ilman dialogiakin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Minisankarit 2 ei ole suoranainen animaatioelokuva, mutta ei se ole perinteinen elokuva muutenkaan. Dialogi puuttuu kokonaan, ja digitaalitekniikalla on toteutettu ainoastaan ötökät. Lopputuloksena on mieleen jäävä poikkeuksellinen elokuvakokemus, joka soveltuu söpöilynsä ansiosta ennen kaikkea perheen pienimmille.

Ensilumi laskeutuu Etelä-Ranskaan, ja leppäkerttuperhe valmistautuu talvehtimaan. Yksi perheen leppis kuitenkin päätyy pahvilaatikkoon, jonka osoitteena on Guadeloupe Karibialla. Isomman leppäkertun on siis kysyttävä apua paikallisilta ötököiltä, ja lähdettävä pelastusretkelle maailman ääriin.

Minisankarit 2:ssa vaikuttavinta on se, miten oikeaa kuvaamista yhdistetään digitaalitekniikalla toteutettuihin öttiäisiin. Hämähäkkejä myöten kaikki näyttävät söpöiltä kommunikoiden omalla surisevalla kielellään. Maailma hahmottuu aivan uudesta vinkkelistä, kun tupakantumppi tuntuu vähintään viiden metrin korkuiselta paalulta, ja kypsä omena on talon kokoinen. Värimaailma on kautta linjan kirkas, joka on omiaan alleviivaamaan sadunomaista tunnelmaa. Ja lapsille suunnatusta teoksesta kun on kysymys, on ainakin suurin osa kohdattavista öttiäisistä ystävällisiä toisille öttiäisille. Ihmisiä vilahtaa kuvassa silloin tällöin, mutta pääosassa ovat mitä suurimmassa määrin digitaaliöttiäiset.

Kestoa on hieman alle puolitoista tuntia, mikä on juuri oikea mitta. Pelkkiin äänitehosteisiin ja musiikkiin luottava kuvallinen kerronta vaatii herpaantumatonta ruudun tuijottamista, johon moderni katsoja saattaa olla tottumaton. Hyvin harvoin törmää nykyaikana elokuvaan, joka luottaa yksinomaan kuvalliseen ajatteluun. Minisankarit 2 on juuri tällainen raina. Leikkaus kuljettaa tarinaa eteenpäin varmalla otteella, ja varsinkin ihmisiä kuvattaessa havainnollistuu huima ero mittakaavassa, jolla leppäkerttu hahmottaa maailmaa verrattuna ihmiseen.

Negatiivisena puolena on mainittava Blu-ray-julkaisun valikko, jota ei oikeastaan edes ole. Valittavana on tasan kaksi sanaa: "SVENSKA" tai "SUOMI". En ymmärrä moisen tarkoitusta, koska elokuvassa ei ole puhetta lainkaan, eikä tekstityksen tarvetta muutenkaan. Lisämateriaaleja ei myöskään ole. Siis ei minkäänlaisia. Tämä on erittäin harmillista, koska elokuvan poikkeuksellisuuden vuoksi olisi ollut mieluista katsella tekijöiden haastatteluja omasta projektistaan.

Tämä on mainos:

Minisankarit 2 on ötököiden maailmaan keskittyvä "puolianimaatio", joka toimii kokonaan ilman dialogia.

Minuscule - Les mandibules du bout du mondeMinuscule - Les mandibules du bout du monde
Minuscule - Les mandibules du bout du mondeMinuscule - Les mandibules du bout du mondeMinuscule - Les mandibules du bout du monde
HQ
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä