Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Molokai - The Story of Father Damien

Molokai - The Story of Father Damien

Rauhallinen ja yllätyksetön draama laiskasti tehdyllä DVD-julkaisulla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Molokai - The Story of Father Damien

Molokai - The Story of Father Damien perustuu Hilde Eynikelin kirjoittamaan elämäkertaan katolisesta papista isä Damien (1840-1899), joka otti 33-vuotiaana asiakseen muuttaa pysyvästi leprasairaiden säilytyspaikkana olevalle Molokain saarelle Havaijilla. Rauhallisesti etenevä draama on yllätyksetön, mutta tuskin isä Damienin elämä muutenkaan niin kovin räväkkää oli.

HQ

Pääosassa nähdään David Wenham, jonka muistan ennen kaikkea Taru sormusten herrasta -elokuvien Faramirina. Mukana on myös veteraaninäyttelijä Peter O'Toole, joka pysyttelee kuitenkin tiiviisti sivuroolissa. Hänen esittämänsä henkilöhahmo jopa kuolee varsin pian isä Damienin Molokain saarelle saapumisen jälkeen.

Mieleenpainuvinta elokuvassa on sen kauttaaltaan masentava tunnelma. Kaikki saarelle joutuneet tietävät, mihin tulevat kuolemaan, missä ja suunnilleen vielä senkin, milloin tulevat kuolemaan. Tämä tietoisuus lyö oman leimansa ihmisten elämään ja asenteisiin. Toivottomuuden lisäksi isä Damien joutuu taistelemaan erilaisia huhuja vastaan, jotka ovat omiaan vaikeuttamaan hänen pyrkimyksiään saada tarvittavaa rahoitusta saarelle toimintojen ylläpitämiseksi. Jo ensiminuuteista lähtien katsoja aavistaa, ettei tälle elokuvalle ole onnellista loppua.

Tämä on mainos:
Molokai - The Story of Father DamienMolokai - The Story of Father Damien

Teknisesti elokuva etenee rauhallisesti alusta loppuun. Oikeastaan minkäänlaisia jännitteellisiä tehokeinoja ei ole, jolloin leffasta puuttuvat kokonaan juonelliset huippukohdat. Tällainen tasaisuus ei välttämättä ole huono asia, eikä varsinkaan haittaa tarinaa tässä nimenomaisessa tapauksessa. Katsojaa olisi ehkä silti saanut edes hieman järkyttää, koska nyt lopputuloksena on hämmentävän tasaista lusikoitavaa alusta loppuun.

DVD-julkaisu on sanalla sanoen laiska. Varsin rakeisen kuvan ohella mukana ei ole minkäänlaisia lisämateriaaleja. Jopa alkuvalikko on niin minimalistinen, ettei toteutus enää yksinkertaisempi voisi olla. Kokonaisuutena elokuva Molokai - The Story of Father Damien ei jää mieleen, mutta toisaalta olen iloinen ollessani nyt tietoinen isä Damienin tarinasta.

Molokai - The Story of Father Damien
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä