Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Monty Python’s The Meaning of Life 4K

Monty Python: Elämän tarkoitus (4K) on parempi kuin koskaan ennen

Monty Pythonin viimeinen elokuva parempana kuin koskaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Valtavan vaikutusvaltaisen ja absurdin huumorin mestariryhmä Monty Pythonin viimeinen yhteinen elokuva on nyt saatavilla parempilaatuisena kuin koskaan aiemmin. Sen sisältö jakaa edelleen mielipiteitä epätasaisuudellaan myös Blu-ray-versiona katsottuna.

HQ

Meaning of Life on esimerkiksi Brianin elämään verrattuna ennemmin sarja sketsejä kuin kokonainen ehjä elokuva. Se edustaa edelleen Pythonien surrealistista ja absurdia huumorintajua ovelta ovelle -elimenluovuttajineen ja Terry Gilliamin animaatiopätkineen Eric Idlen erinomaisia päähän soimaan jääviä kappaleita myöten. Sen tarinat on analysoitu vuoden 1983 jälkeen lukuisia kertoja, ja vitsien selittäminen lienee juuri niin huono idea kuin se kuulostaakin. Brianin elämästä tai Pyhän Graalin maljan metsästyksestä innostuneille on kuitenkin hyvä painottaa, että Elämän tarkoitus muistuttaa enemmän yksittäisiä löyhästi yhteen nidottuja pätkiä alkuperäisen sketsisarjan hengessä kuin kokonaista elokuvaa alkuineen, keskikohtineen, päähenkilöineen ja päätöksineen.

The Meaning of Life on siirretty 4K-muotoon alkuperäisestä 35-millisestä filmimateriaalista, päivitetty HDR10-tuella ja remasteroitu ääniraitansa osalta. Jälki on täten erinomaista, eikä kyseistä elokuvaa ole kotiteatterissa voinut aiemmin laadukkaammin luukuttaa. Sitä ei myöskään ole digitoimisen yhteydessä siloteltu tai terävöitetty väkisin, joten alkuperäinen filmikohina, orgaanisuus ja pehmeys ovat ennallaan. Gilliamin omalaatuiset animaatiot ottavat tästä kaiken irti ollen kenties parhaimmillaan tässä julkaisussa.

Ääniraitaa on tarjolla alkuperäisenä englanninkielisenä (sekä muilla yleisimmillä eurooppalaisilla kielillä) DTS:X-muodossa (7.1 DTS-HD -yhteensopivana) pitkälti alkuperäisen mukaisesti pienin parannuksin. Musiikkinumerot hyötyvät tästä eniten, mutta dialogi on samalla miksattu hyvin ja ovat helppoja seurata. Hassuna yksityiskohtana jotkin jälkikäteen äänitetyistä kohdista ovat nyt helpompia havaita yleisen äänenlaadun parantumisen seurauksena. Tekstityksenä on myös suomenkielinen vaihtoehto.

Lisäsisällössä ei ole varsinaisesti mitään uutta, mutta ne on koottu tällä kertaa yhden ja saman julkaisun sisälle. Mukana on poistettuja kohtauksia, kommenttiraita, tunnin mittainen Pythonin jäsenten keskinäinen keskustelutilaisuus, yhteislauluosio sekä markkinointimateriaalia, joita ei erinäisistä syistä koskaan julkaistu.

Tämä on mainos:

Monty Python's The Meaning of Life on niin sisällöltään kuin piirtojäljeltään terävä ja paras versio kyseisestä sketsikokoelmaelokuvasta. Sen absurdi huumori on samalla ajatonta että provosoivaa, eikä varmasti uppoa kaikille. Pythonien faneille se on kuitenkin erinomainen hankinta, kunhan lähipiiri ei ole vielä totaalisen kyllästynyt loputtomiin lainauksiin sen eri kohtauksista.

Monty Python’s The Meaning of Life 4K
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen kuvanlaatu, hyvä määrä lisämateriaalia, hävyttömän hauska suurimman osan ajasta
-
Sketsikokoelma eikä siis ehyt elokuva, ekstroissa ei täysin uutta materiaalia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä