Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Aegis: pieni ja pippurinen pelikone

Kimin testaama Aegis tarjoaa suurta pienestä koostaan huolimatta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

MSI:n tuotteet ovat tavanneet olla erittäin kompaktin kokoisia, ja firman pöytätietokoneiden muotoilu on pisteenä iin päällä yleensä varsin futuristinen. Tällä kertaa testaamme pelikäytössä Aegista, joka on ei-niin-yllättävästi pienikokoinen ja varsin menevästi muotoiltu. Masiina näyttää aivan joltakin tulevaisuuden musta-asuiselta kyborgipoliisilta.

MSI Aegis: pieni ja pippurinen pelikone

Koneen sisuksissa on riittävästi tilaa eri komponteille, mikä on tietysti tärkeä ominaisuus. Jopa täysikokoinen ja vaihdettava grafiikkakortti mahtuu sisään. Tämä on hyvä suoritus laitteelta, joka on alle 17 cm leveä, 43 cm syvä ja 38 cm korkea. Virtalähteellä on oma pieni tuulettimensa, mutta se ei yllättäen ole ainoa laatuaan. Prosessorin tuuletin puhaltaa ilmaa sen verran kehnosti, että pelaamisen aikana sisuksien lämpötila saattaa kohota 50 asteeseen. Tämä on ainakin 10 astetta liikaa verrattuna siihen, mitä modernin tietokoneen jäähdytykseltä voisi odottaa.

Laite itsessään painaa 10 kg eli lähes tavallisen pöytäkoneen verran. Takapuolella on yksi kahva tarttumista varten, ja sivuissa on ilmanottoaukot tuuletuksen vuoksi. Edessä on C-tyypin USB 3.1-portti, USB 2.0:n paikka esimerkiksi tabletin tai matkapuhelin liittämiseksi sekä tietysti analogiset liitännät kuulokemikrofonille.

Tämä on mainos:

Tallentava DVD-asema ei valitettavasti ole kovinkaan korkealaatuinen. Se on jotain halvan oloista muovia, jonka tehtävänä on ilmeisesti vain näyttää hyvältä. Onneksi nykyisin PC-pelaajat suosivat enimmäkseen digitaalisia pelikirjastoja levyjen sijaan. Hämmentävää on silti se, miksei tietokoneessa ole Blu-ray-soitinta.

Takana on paikat OS/2-portille, kaksi USB 2 -paikkaa, neljä USB 3 -rööriä, HDMI-liitäntä ja viisi analogista ulostuloa. Langallinen yhteys on tietenkin mukana, mutta sen lisäksi vehje ymmärtää myös Bluetoothia ja langatonta nettiyhteyttä. Mukana tulevilla ohjemistoilla hallitaan laitteen valoja ja muita ominaisuuksia, ja nämä ohjelmat toimivat hyvin.

Aegista on saatavilla useampana erilaisena mallina, ja kaiken takana hyrisee Windows 10 -käyttöjärjestelmä. Masiina on pienikokoinen, mutta silti siinä on riittävästi tilaa yksilöllisille muutoksille. Ja sehän on tärkeintä PC-pelaajille.

MSI Aegis: pieni ja pippurinen pelikone
Tämä on mainos:

Seuraavaksi on syytä tarkastella koneen suorituskykyä. Tavallisesti testaamamme laitteet ovat asianmukaisella myllyteholla siunattuja, ja sama pätee myös Aegisiin. Lopulta kysymys on kuitenkin näytönohjaimesta, joka on tässä masiinassa GTX970. The Divisionia täysillä asetuksilla pelatessa ruudunpäivitys asettui lukemaan 67,4, mikä on ihan passelia. Myllytehoa ei ole tarpeeksi 4K-resoluutiolle, mutta 1080p-pelaamisessa ruudunpäivitys pysyy lähes aina yli 60 fps:n maisemissa.

Userbenchmark.com antaa Aegisin yleisarvosanaksi 79 % ja päälle Battleship-leiman pelikelpoisuudesta. Sivuston luokituksessa Battleship on hyvä minimi, jos on etsimässä itselleen pelivalmista PC-konetta.

Aegis pitää täydellä teholla hyrrätessään mölyä 35 desibelin verran, ja aivan koneen vieressä äänenvoimakkuus kohoaa 42 desibeliin. Valmiustilassa mittarimme ei edes värähtänyt, joten silloin melutaso on alle 20 desibeliä. Normaalissa käytössä meteli ei ole mitenkään häiritsevää. Virrankulutuskaan ei päätä huimaa, vaikka 350 W virtalähde laitteessa onkin.

Kaiken kaikkiaan MSI Aegis on positiivinen kokemus. Melua ei käytännössä ole, ja laite on kooltaan helposti liikuteltavan pieni. Suorituskykyä on nykypelaajalle riittävästi. Muotoilu jakaa varmasti mielipiteitä: futuristisen aggressiivisesta ulkomuodosta joko tykkää tai sitten ei. Me tykkäsimme.

MSI Aegis: pieni ja pippurinen pelikone
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä