Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI GE63VR R7F Raider

MSI:n uusin läppäritietokone on laadukas tapaus kalliilla myyntihinnalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

MSI GE63VR R7F Raider on läppäritietokone, joka erottuu kilpailijoistaan monella tavalla. Ensin on mainittava siistin oloinen suunnittelu, ja ilmeisesti koko kehikko on upotettu alumiiniin. Tuloksena on hyvin sileä pinta, mutta samaan aikaan vankka vaikutelma. Painoa on kokonaisuudessaan 2,4 kg.

HQ

Sisällä ovat 256GB M.2 SSD, 1TB SATA HGST -kovalevy, 32GB Kingston 2400 DDR4 RAM ja i7-7700HQ kera HM175. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 ja mukana vielä Nvidian GTX 1070. Ratkaisu on oikea, sillä juuri GTX 1070 on usein käytössä kannettavissa tietokoneissa. Testatussa versiossa oli 120 Hz LED-näyttö, joskin markkinoilla on myös versio IPS-näytöllä 60 Hz. Varsinkin räiskintäpelejä varten 120 Hz on ehdottoman suositeltava, ja parempi se on myös sellaisissa peleissä kuin Total War: Warhammer 2.

MSI GE63VR R7F RaiderNäytön värejäkin pääsee säätämään toiminnolla True Color, ja tällä saa niin mustat ja valkoiset alueet kuin kontrastinkin todella hyviksi ottaen huomioon, että kyseessä on läppäritietokone. Myös kirkkauden säätö on loistava.

Steel Seriesin näppäimistössä on jokaisessa näppäimessä RGB-valaistus. Kaikenlaisia säätömahdollisuuksia on mukava määrä, ja esiohjelmoidussa Steel Seriesin ajurissa on valmiina muun muassa kansallisia värejä, jos iskee isänmaallisuus kesken pelin. Näppäimistö toimii hienosti, joskin asialle omistautuneet PC-pelaajat todennäköisesti liittävät erillisen näppäimistön laitteeseen. Mukana on myös numeraalinen näppäimistö, joka ei ole erityisen tavallista läppäreissä. Function-napin painaminen saa tavalliset näppäinsymbolit sammumaan, jolloin function-symboli ilmaantuu vastavärillä näkyviin. Tämä osaltaan tekee käytön hieman helpommaksi. Läppärin mahapuoli on suorastaan askeettinen. Tilaa on ilman kierrolle, ja Dynaudion kaiuttimet ovat siellä.

Tämä on mainos:
MSI GE63VR R7F RaiderMuiden MSI:n emolevyjen tyyliin mukana on Saberin DAC-siruja. Kyseinen yhtiö valmistaa osia myös tunnetuille hi-fi-yhtiöille, kuten Gryphon Audiolle ja Alluxitylle. USB-paikat on valaistu punaisella, joka helpottaa oikean aukon löytämistä hämärässä. Mukana on C-tyypin USB 3.1, kolme USB 3 -paikkaa, Ethernet-liitäntä, SD-kortin lukija, HDMI ja Mini Display -paikat sekä mikrofoni- että kuulokemikrofoniliitäntä. Wifin ja Ethernetin liitokset on peräisin Killeriltä muodossa Doubleshot Pro ja toki Bluetooth 4.1 on.

Akun kesto täysillä asetuksilla oli kaksi tuntia. Kirkkautta ja tehon käyttöä alentamalla voi kestoa kasvattaa 40-50%. Laitteen käynnistys oli ilahduttavan nopea operaatio.

Testit osoittivat seuraavaa:
3D Mark
Time Spy: 5363
Fire Strike Ultra: 4092
Fire Strike Extreme: 4524
Fire Strike: 13749
Sky Diver_ 30578

Tämä on mainos:

Total War: Warhammer:
Ultra 77,7 FPS
high 95,6 FPS

Total War: Warhammer 2:
Ultra 68,7+
High 94,9

The Division:
99,2
77,9

Middle Earth: Shadow of War:
High: 98
Very High: 86
Ultra: 80

MSI GE63VR R7F Raider

MSI GE63VR R7F RaiderKyseessä on siis uusi moderni PC, joka helposti saavuttaa yli 60 Hz lukeman, joskin tietysti hintakin on sen mukainen eli miltei 2500 euroa. Korkea hinta on ehkä se kokonaisuuden huonoin puoli, sillä muuten laite on mitä loistavin.

Metelitaso pysyttelee maltillisena, josta vastaa suurimmaksi osaksi GTX 1070 -kortti. Äänen taso on 42 dB. Cooler Boosterin päällä ollessa melu on jo 62 dB. Tämä toki viilentää laitetta, ja lämpötilat olivat testissä välillä 67-78 astetta Celsiusta. Ilman Cooler Boosteria lämmöt nousevat 8-10 astetta.

MSI:n Raider on siis kelpo vehje hyvillä ominaisuuksilla, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota viilennykseen. Laitteen hinta vain on harmillisen korkea.

MSI GE63VR R7F Raider


09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä