Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro

MSI:n teholäppäri on ainakin paperilla erittäin vaikuttava laite.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

MSI valmistaa kautta linjan laadukkaita laitteita, eikä yhtiö dominoi ainoastaan pöytäkoneiden saralla. Myös kannettavat läppärit ovat oman alansa huippua. MSI GT72VR 7RE Dominator Pro pyörittää sisuksissaan Intel i7-7000 Kaby Lake -prosessoria, GTX 1070 8GB DDR5 -grafiikkakorttia, 16 GB DDR4 RAM, 256 SSD ja vielä teratavun verran kovalevytilaa. Laite on siis totta vie tehokas.

HQ

17,3-tuumainen näyttö on 1920x1080 IPS ja 120 Hz. Näin ollen masiina on varsin oiva vehje pelaamiseen ilman sen kytkemistä ulkoiseen näyttöön. Toisin sanoen pelaamiseen pääsee käsiksi ilman mitään ylimääräisiä lisälaitteita. Tätä varten takana on kuitenkin HDMI-kaapelin paikka takapuolella.

Steelseriesin näppäimistö loistaa kirkkaana, ja sen voi muokata haluamallaan tavalla pelattuun peliin sopivaksi. Näppäimistö tuntuu hyvältä verrattuna moniin muihin läppärinäppiksiin: niissä usein tuntuu siltä kuin näppäin olisi vain tulostettu laitteen pintaan.

MSI GT72VR 7RE

Laitteessa on asennettuna Dynaudion 2x 3W -kaiuttimet ja 5W basso, joka toistaa varsin hyvin kaikenlaisia pelien ääniä. Suurin osa pelaajista käyttää varmasti erillistä kuulokemikrofonia kavereiden kanssa pelatessaan, mutta yksinpeliä varten ja elokuvia katsellessa sisäänrakennetut kaiuttimet ovat hyvää laatua. MSI GT72VR 7RE Dominator Pro'ssa on DVD-asema niille, jotka pelaavat pelinsä mieluummin fyysisenä.

Tämä on mainos:

USB 3.0 -paikkoja on peräti kahdeksan kappaletta, jotka on jaettu tasaisesti koneen kahdelle puolelle. Tämä avaa valtavasti mahdollisuuksia mahdollisesti tarvittaville lisälaitteille. Läppäri on melkoisen kookas ja painava: hieman vajaa 4,5 kg. Se on myös aika korkea, mikä saattaa rasittaa ranteita muuten niin toimivalla näppäimistöllä kirjoitettaessa. Toisin sanoen MSI:n teholaite ei ole erityisen kannettava, mutta vaihtoehtona kotona olevalle massiiviselle pöytäkoneelle se on mitä loistavin valinta.

Tein hieman testejä suorituskyvystä muutamilla asetuksilla käyttäen MSI GT72VR 7RE Dominator Pro'ta. Tulokset olivat seuraavat:

Division Ultra: 74,1 FPS
Division High: 93,1 FPS
Warhammer Total War Ultra: 101,1 FPS
Warhammer Total War High: 112,9 FPS
3D Mark Time Spy: 5130

Lukemat ovat vaikuttavat, joskaan ne eivät tietenkään pärjää nopeimmille pöytäkoneille. Silti vääntöä on riittävästi tarjotakseen kauniin ja sujuvan kokemuksen myös uusimmissa peleissä.

Tämä on mainos:
MSI GT72VR 7RE

Korkeiden ruudunpäivityslukemien ohella 17,3-tuumainen 120 Hz:n näyttö tekee oman osansa nautintoon. Värien erottelu on niin mahtavaa, ettei missään vaiheessa tehnyt mieli vaihtaa suurempaan 27-tuumaiseen ulkoiseen näyttööni.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro maksaa vajaa 3000 euroa, mikä on melkoinen investointi kannettavasta tietokoneesta. Toisaalta laite on mitä loistavin valinta, mikäli kaipaa kannettavaa ja tehokasta pelikonetta.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä