Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
My Friend Dahmer

My Friend Dahmer

Elokuva päättyy siihen, josta sen toivoisi vasta alkavan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

My Friend Dahmer perustuu sarjakuvakirjaan, jonka on tehnyt Jeffrey Dahmer-nimisen sarjamurhaajan entinen koulukaveri. Näin ollen kertoja on elokuvassakin yhtensä sen päähenkilöistä, ja jo tuolloin vahvasti piirtämiseen suuntautuneena.

HQ

Elokuva alkaa 1970-luvun jälkipuoliskolta. Yhdysvaltain Ohion osavaltion pienessä pikkukaupungissa asuva nuori Jeff Dahmer kokee ulkopuolisuuden tunnetta koulutovereihinsa verrattuna paikallisessa lukiossa. Dahmer pakenee sanalla sanoen kummallisiin harrastuksiinsa, joihin kuuluu muun muassa kuolleiden eläimien luiden kerääminen. Kotioloissakaan ei ole hurraamista eripuraisten vanhempien vuoksi.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan, mikä on sääli. Juuri tällainen teos olisi kaivannut ainakin sarjakuvakirjan tekijän Derf Backderfin kertomaan työstään. Jonkinlainen pohjustus jopa ennen elokuvaa olisi ollut paikallaan, sillä nyt kaikki nähty jää aivan liian tylsäksi ja etäiseksi ellei katsoja ole tietoinen siitä, mitä Dahmerista lopulta tulee. Sitä paitsi elokuva loppuu juuri siihen, josta sen oikeastaan toivoisi vasta alkavan. Ainuttakaan Dahmerin monista murhista ei käydä läpi. Sen sijaan painopiste on monissa pienissä vihjeissä, joiden perusteella olisi ehkä ollut arvattavissa jotain pahaa tapahtuvaksi tulevaisuudessa.

Teknisesti My Friend Dahmer on pätevästi tehty. Hidastempoisesti etenevä draama kulkee ilman kummempia huippukohtia, mutta yleinen tunnelma on siitä huolimatta "snadisti" uhkaava. Zachary Davis Brown tekee onnistuneen suorituksen sanalla sanoen kummallisena ja erakkomaisena Jeff Dahmerina.

My Friend Dahmer on kiinnostava elokuva, joka olisi kaivannut joko paremman elokuvaa edeltävän tietoiskun todellisen elämän taustoista, tai vastaavasti kattavat lisämateriaalit oikeiden asianosaisten haastattelujen kera. Nykyisellään näkemästään asianmukainen nauttiminen edellyttää pohjatietojen hankkimista etukäteen esimerkiksi Internetin ihmeellisestä maailmasta.

Tämä on mainos:
My Friend DahmerMy Friend DahmerMy Friend Dahmer
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä